Malerier
Akrylmalerier
Malerier til stuen

Malerier til væggen i stuen i farver med abstrakte motiver - Interstellar I 100x200 cm
Store malerier på lærred er flotte væg billeder til stuen - Fusion IV 100x100 cm
Store malerier til salg til væggen i stuen - Fusion V 70x140 cm
Kunstner Michael Lønfeldt

Michael Lønfeldt

Kunstner

Kunstner Michael Lønfeldt laver farverig abstrakt kunst.

Alle designs indeholder figurative elementer, og har masser af flotte farver og små fine detaljer. 

Motiverne besidder en stor dybde, og er spændende både set helt tæt på og lidt på afstand.

Alle malerier er unikke originale kunstværker, der kun findes ét eksemplar af.

“Jeg laver håndmalede originale malerier. Alle malerier er unikke med farverige, abstrakte motiver. De indeholder masser af spændende detaljer, dybde og perspektiv. Det giver liv og farver på væggen i stuen og de andre rum i hjemmet.

Malerierne har en meget høj kvalitet: Akrylmaling i kunstnerkvalitet der er lagt på et tykt 420 g/m2 lærred med et mix af hør/bomuld. Og en blindramme i fingersamlet fyrtræ, som er FSC certificeret.”

Fuld tilfredshed eller pengene tilbage - 30 dages fuld returret - Art by Lønfeldt
Original kunst - unikke designs af kunstner Michael Lønfeldt
Materialer i kunstnerkvalitet - maling lærred blindrammer papir - Art by Lønfeldt
Ægte håndarbejde direkte fra kunstneren Michael Lønfeldt

Håndlavede
Unikke
Originale
Malerier

Unikke malerier i en høj kvalitet

Malerier størrelser

Jeg laver mine malerier i mange forskellige standardstørrelser: 30×30, 40×40, 40×120, 60×60, 60×80, 80×80, 70×140, 100×100, 100×150, 80×180 og 100×200 cm. Men der er også mulighed for at få lavet dit helt eget maleri hvor du selv vælger størrelsen. Jeg kan lave op til 200×300 cm.

Kvaliteten af lærredet

Det lærred jeg bruger til mine malerier er fremstillet hos en af de førende italienske lærredsproducenter. Lærredet er i en kraftig kvalitet med 420 gr/m2, og det er derfor særligt velegnet til store malerier. Det indeholder et mix med 65% bomuld og 35% hør, hvilket giver meget lang holdbarhed og stor fleksibilitet ved udsving i luftfugtigheden.

Malingens kvalitet

Malingen og de medier jeg anvender er i den højeste kunstnerkvalitet, som holder farvestyrken og ikke falmer med årene. Det primære mærke jeg anvender er Golden Paints, som er kendte for den høje kvalitet i deres produkter. Og deres høje indhold af ægte farvepigmenter, der giver en fantastisk transparens, lysstyrke og holdbarhed. Jeg bruger alle typer af deres maling – både dem med konsistens som blæk, de flydende og de helt faste.

Kvaliteten af blindrammen

Blindramme er lavet i stavlimet europæisk fyrtræ, med træstykker på 20-40 cm længde. Træet har en helt glat høvlet overlade, som er tørret ned til 12-14% fugtighed, hvilket er helt perfekt til blindrammer. Træet er FSC certificeret. Det er en garanti for at det træ du køber kommer fra bæredygtig skov. Hvor der ikke bliver fældet mere træ end skoven kan nå at reproducere.

Signatur

Alle malerier er signeret 2 steder. Både på forsiden nederst til højre på malerier. Og bag på lærredet nederst til venstre med titel på kunstværket, årstal og min underskrift.

Kvalitetslærred i hør og bomuld til malerier
Er dine malerier på væggen malet med kvalitetsmaling

Store malerier til væggen i stuen

Store abstrakte malerier til stuen

Store malerier er flot vægkunst

Et stor maleri passer perfekt over sofaen

Store malerier til salg

Her er en video med nogle af de malerier jeg har lavet i løbet af de seneste par år:

video malerier af Michael Lønfeldt startskærm Youtube
Afspil video

Tidligere malerier

Unikke akrylmalerier og originale malerier

Køb mine malerier online og få original kunst, der giver liv på væggene i stuen i hjemmet.

Alle mine akrylmalerier er unikke og originale, de er håndmalet så der er tale om ægte håndværk. 

Jeg bruger utallige timer på at skabe et maleri. Finde et motiv, få lavet en god grund, malet hovedmotivet og så tilført den sidste finish. Ofte har jeg fat i et maleri 15-20 gange inden jeg når frem til er resultat jeg er tilfreds med. 

Det tager lang tid at lægge malingen på i mange tyde lag. Men det er også det som giver et godt maleri med masser af dybde og detaljer.

Det er derfor kun dig som køber det, der kan bruge det i din indretning til at skabe din helt egen specielle stil. Og hverken familie, venner eller naboer har mulighed for at efterligne den.

Langt de flest online butikker og fysiske butikker der reklamerer med originale og unikke abstrakte malerier sælger i virkeligheden kopier. Den kunstneriske værdi er minimal, da maleriet kun bearbejdes 2-3 gange. Det mangler derfor detaljerne og dybden i motivet.

Reproduktionerne fremstilles typisk på kunstfabrikker i Østen, i de tidligere østeuropæiske lande, eller sågar i Danmark. Typisk er der brugt 20-30 minutter på at fremstille hele motivet, så det er færdigt. 

Galleri Odense

Hvis du gerne vi se mine kunstmalerier så er du altid velkommen til at kigge forbi. 

For at holde omkostningerne nede og lade de gode priser komme kunderne til gode. Så har jeg valgt at præsentere alle malerierne hos mig selv i mit eget galleri her i Odense på Fyn.

Det er en stor fordel i forhold til andre gallerier i Odense, som viser malerierne i lokaler med store bare vægge og uden møbler. Hjemme hos mig kan du se malerierne i deres naturlige omgivelser med reoler, sofa og tekstiler som i dit eget hjem.

Og der er forskellige mulighederne for at placere mine kunst malerier med forskellige lysindfald, der giver et godt indtryk af hvordan, det vil se ud hjemme hos dig selv.

Åbningstiderne er ikke faste, så du må meget gerne ringe til mig og aftale hvornår du kigger forbi. Så er du sikker på at jeg er hjemme i mit galleri når du vil se malerierne.

Abstrakte malerier

Hvad er abstrakte akrylmalerier? Det er moderne kunstmalerier der er skabt i et nonfigurativ kunstunivers. Der er en stor spændvidde i motiver, der går fra ren abstraktion kun med farver, til abstrakt maleri hvor de forskellige elementer og figurer er næsten naturtro med kun fine nuanceforskelle.

Jeg synes abstrakte malerier er enestående kunstværker. Og jeg elsker at studere abstrakt maleri, når jeg har mulighed for det. På museer, gallerier, udstillinger og kunstmesser i København, Berlin, London og New York, samt en masse andre steder.

Et abstrakt akrylmaleri kan noget særligt. 

Det giver dig frihed til at udforske motiv og farver, og danne din helt egen mening om hvad maleriet forestiller og hvordan det fortolkes.

Det eneste det kræver er et åbent sind. Hvor du studerer maleriet og finder din egen mening i det. Det er en intenst personlig oplevelse, og en proces der giver dig en ekstraordinær oplevelse af et kunstværk.

Og så eksisterer der ikke en facitliste. Der er ikke noget rigtigt og forkert. Og det er det smukke ved det. Ingen kan komme og fortælle dig, at din fortolkning er forkert.

At forstå abstrakte kunstmalerier falder ikke naturligt for alle. Det er den type af kunst, der får nogle til at sige: “Min 3-årige datter kunne gøre det ligeså godt.”

Mange er ikke klar over at de bedste abstrakte kunstnere har fremragende tegneevner, en god evne til at opbygge en afbalanceret komposition og en dyb forståelse af farverne og deres samspil.

De fleste abstrakte kunstnere har evnen til at tegne en perfekt gengivet blomst eller et naturligt og realistisk portræt. Men de vælger ikke at gøre det. I stedet udtrykker de deres kreativitet ved at skabe visuelle oplevelser, der er fuldstændigt frit og ubesværet gengiver et specifikt motiv.

Jeg har oplevet utallige gange, at et abstrakt kunst maleri altid er en god samtalestarter. Alle ser noget forskelligt i motivet, og har deres helt egen fortolkning af motiv, elementer og farver.

Abstrakte lærredsmalerier i stærke farver er lette at bruge i din indretning af hjemmet. Netop fordi der er fri fortolkning af kunstværket. Og så er det altid dejligt med flotte farver på væggen i stuen, der virker som et naturligt blikpunkt.

Et abstrakt akrylmaleri er tidsløst. Det har et klassisk udtryk, og bliver ikke umoderne i løbet af et par år. Dit indtryk af maleriet udvikler sig over tid, og afspejler den udvikling du selv gennemgår.

Billeder og malerier til stuen

Når du skal finde det helt perfekte maleri til et rum i dit hjem, så er det en vanskelig opgave. Fordi der kan være en stor variation i hvordan de enkelte rum og værelser ser ud med hensyn til størrelse, væggenes form og størrelse, farver på væggene, møblernes farver og boligtekstilernes farver.

Og derfor hjælper jeg dig gerne med min erfaring. Send et foto af den væg du gerne vil have maleriet på, med størrelse på rum og væggen, så laver jeg et par forslag til hvilken størrelse maleriet bør have samt hvordan det kunne se ud. Og du får også lidt gode tips til, hvordan du generelt indretter dit hjem med moderne billeder og malerier.

Især når det gælder dit valg af billeder og malerier til stuen, så skal du passe på ikke at vælge for små malerier, der hvor væggene er store og der er meget plads. For små kunst malerier forsvinder på en stor væg, så de ikke bliver set. Samtidig gør den store mængde plads omkring maleriet, at det virker endnu mindre. Helhedsindtrykket bliver samlet set meget uhomogent og irriterer øjet.

For små akrylmalerier til stuen løfter ikke din indretning og giver den site egen helt personlige særpræg.

Et af de områder hvor de fleste problemer med for små kunstmalerier, er på væggen over sofaen. Jeg har haft en del kunder der først har købt et mindre maleri. Og er vendt tilbage igen for at købe et stort maleri, der gør at både væg og møbler kommer meget bedre til deres ret.

Farverige malerier i stærke farver

Farverige malerier i stærke farver giver et godt moderne udtryk. De tilfører dit hjem liv og farve, og kan noget helt særligt når det gælder om at skabe en speciel stemning. Udtrykket i et maleri bliver formet af motivet og farverne.

En del af stemningen bliver skabt ved hjælp af motivet. Det kan have en dramatisk eller beroligende karakter. Eller vise fart og retning eller ro og stilstand.

Og så har farverne også stor indflydelse på hvordan et flot maleri bliver fortolket.

Kolde farver indeholder en blå undertone, og de har en beroligende, tillidsvækkende effekt.  Varme farver bygger på gule undertoner, og de signalerer lykke, liv og glæde.

Et maleri med rød bliver ofte forbundet med spænding, kærlighed, vitalitet, impulsivitet og styrke.

Orange bliver ofte fortolket som livlighed, ungdommelighed, dynamik og spontanitet.

Gul farver en synonym med sollys, og genspejler håb, visdom, optimisme og velvære.

Et maleri med grønne farver symboliserer harmoni, sikkerhed og balance.

Blå er en maskulin farve der også er tæt forbundet til blødhed og stabilitet.

I mine farverige malerier anvender jeg ofte et mix af stærke kolde og varme farver. Fordi det afspejler livets glæder, giver dynamik og vitalitet. Samtidig giver det en flot farvevariation der klæder den skandinaviske indretningsstil med lyse vægge og møbler i diskrete farver.

Malerier med farver pynter på væggen i moderne skandinaviske boliger.

Malerier København Århus Aalborg Odense

Du kan købe mine malerier uanset hvor du bor i Danmark – København, Århus, Allborg, Odense eller en anden by. Jeg sender købte kunstmalerier fragtfrit til alle byer og brofaste øer her i Danmark.

Malerier til virksomheder

Ejer du en virksomhed, er du direktør eller medarbejder i et firma, så kan det måske være interessant for dig at få firmakunst.

Abstrakte kunstmalerier på lærred er specielt godt egnet til at præsentere virksomheden ,dens mission og vision. Og synliggøre overfor medarbejdere, ejere, kunder og leverandører hvem virksomheden er samt hvad det er den står for.

Malerier i virksomheder giver et godt arbejdsmiljø, hvor alle føler sig godt tilpas, er kreative og yder deres maksimale indsats. 

Fortæl medarbejderne hvorfor det er en god og ansvarlig virksomhed de arbejder i, hvorfor kunderne skal købe firmaets produkter, og hvad der gør virksomheden til en god samarbejdspartner.

Køb malerier online i mit online galleri

Her på siden og i webshoppen præsenterer jeg alle mine farverige akrylmalerier i et online galleri.

Fordelen ved at kigge på malerier i et online galleri er, at du hurtigt skaber dig et godt overblik over de forskellige muligheder. Alt efter hvilke størrelser, farver og malerimotiver du er interesseret i.

Du kan i løbet af kort tid danne dig et indtryk af hvad en specifik kunster tilbyder af malerier, og derfor hurtigt spore dig ind på hvilke kunstværker der er relevante for dig. Det gør dit endelig valg af et maleri lettere, og når du alligevel er inde på siden, så har du mulighed for at købe det med det samme.

Det gør det meget lettere set i forhold til at bruge udstillinger, gallerier og kunstmesser i din søgen efter det perfekte maleri. De steder ser du kun en meget begrænset del af det malerisortiment, som en kunstner tilbyder. Og det kan  være meget svært at sammenligne forskellige kunstnere og værker.

Hvis du gerne vil se mine malerier live, så har jeg galleri i Odense på Fyn. Det er hjemme hos mig selv, hvor du kan opleve, hvordan min kunst malerier ser ud i deres naturlige omgivelser i stuen.

Ellers er eneste muligheder for at se min kunst på de udstillinger jeg har hos kunstforeninger og virksomheder, og så de kunstmesser jeg deltager på.

Originale malerier kan være en god investering.

Du spotter en ny, ukendt eller etableret kunstner. Du syntes han/hun laver spændende kunst, som du gerne vil have hængende i dit hjem.

Kan du se at kunstneren udvikler sig kunstnerisk hele tiden og priserne stiger ? Så kan det være en godt investering, hvis du på et senere tidspunkt ønsker at sælge værkerne igen.

Hos en ny eller helt ukendt kunstner er priserne som regel ret lave og du kan gøre en god handel. Ofte koster det ikke mere, end hvad du betaler for en reproduktion i en møbelforretning.

Køb kunstmalerier i en eksklusiv kvalitet

Når du køber akrylmalerier, så kan det være svært umiddelbart at vurdere deres holdbarhed.

Den kvalitet et maleri har er ultra høj hele vejen igennem. Jeg stiller utroligt høje krav til kvaliteten.

Det begynder med det motiv jeg fra starten har tænkt mig at maleriet skal indeholde og handle om. Nogle gange sker det, at idéerne ikke holder i praksis, i forhold til hvordan de oprindeligt var tænkt. Hvis det er tilfældet, så maler jeg over det gamle motiv, og starter forfra med nye idéer.

Så er der selvfølgelig de materialer jeg bruger. De er nøje udvalgt i løbet af de 15 år, som jeg efterhånden har malet. Og jeg har nu fundet frem til leverandører, der leverer produkter i en helt ekstraordinær god kvalitet.

Lærredet kommer fra Italien. Det er fra en af de førende producenter, der har lavet topkvalitets lærred i mange år. Det består af et mix med bomuld og hør. Fordi det giver de bedste betingelser med en lang holdbarhed. Og så er det i en tyk kvalitet med en kraftig struktur i overfladen, hvilket gør lærredet velegnet til store malerier.

Blindrammerne kommer fra Tyskland. De er er fremstillet af FSC certificeret fyrtræ, der er tørret ned til 12%  og limet i 20-40 cm korte stave. Det giver en fuldstændig stabil ramme, som ikke buer, vrider eller går i stykker.

Malingen og medierne kommer fra anerkendte topproducenter, der bruger store mængder ægte pigmenter i deres maling. Det giver farver med en helt uovertruffen transparens, farvestyrke og glød. Og så sikrer det at farverne holder 100+ år fremover.

Så køb kunstmalerier hos mig , og du er sikker på at dine kunst malerier holder mange år ud i fremtiden.

Akryl malerier til salg

Her på hjemmesiden finder du de unikke, originale malerier til salg, som du kan købe i webshoppen, eller ved at kontakte mig via mail og telefon.

Jeg er en af de førende danske abstrakte kunstnere, og har altid et stort udvalg af mine malerier til salg.

Udvalget spænder vidt. Og der er mulighed for at finde forskellige motiver, størrelser og farver, som passer ind i næste alle hjem.

Mine moderne abstrakte akrylmalerier til salg har meget forskellige motiver og design. En del af malerierne er lavet i en moderne abstrakt kunstverden, hvor abstraktionen er fuldstændig og det alene er farverne som har været styrende for hvordan motivet er endt ud. Andre malerier er lavet i en mere traditionel abstrakt stil, hvor der er indarbejdet grafiske elementer, linjer og figurer. Og hvor der er et klart visuelt design, som selvfølgeligt altid er til fri fortolkning.

De farver og farvekombinationer jeg vælger har stor variation. Fordi det er sådan jeg oplever de scenarier der danner grundlag for det motiv et maleri har. Jeg anvender i høj grad glade, kraftige, lysende farver i mine malerier.

De malerier på lærred der er til salg har meget varierende størrelser. Jeg arbejder med 11 standardstørrelser: 30×30, 40×40, 60×60, 40×120, 60×80, 80×80, 70×140, 100×100, 80×180, 100×150 og 100×200 cm. Men jeg laver også bestillinger, hvor du kan vælge lige den størrelse der er brug for. Jeg laver malerier op til 200×300 cm.

Så der er en stor spændvidde i de motiver, størrelser og farver jeg laver. Og hvis der ikke er det helt rigtige maleri blandt kunstmalerier til salg, så kan du altid få mig til at lave dit helt eget maleri på bestilling.

Køb malerier direkte hos kunstneren

Hvor køber du dine malerier henne?

Hos gallerier, i brugskunstforretninger, på online platforme, i hypermarkeder, i byggemarkeder eller direkte hos kunstneren?

Her er 6 grunde til hvorfor du skal købe direkte hos kunstneren. Det giver dig en hel række fordele.

Når du indretter væggene i dit hjem. Så er der en række forhold der taler for, at du skal købe et abstrakt maleri direkte hos en kunstner – i stedet for at købe en reproduktion i online butikker. Eller fysiske butikker der handler med møbler, boligtekstiler, pyntenips eller dagligvare.

– Du får et unikt originalt abstrakt maleri som ingen andre har

– Malerierne er gennemarbejdet ned til mindste detalje, og der er brugt tid på dem

– Du får et kvalitetsprodukt, hvor der er anvendt gode materialer.

– Du får mere for pengene – ingen kommission til online eller fysiske gallerier.

– Gensalgspriserne er højere, når du engang vil skifte ud igen.

– Du får en bedre service og svar på alle de spørgsmål du har.

Når du køber et originalt maleri hos en kunstner, så får du et unikt kunstværk der kun findes ét af, one-of-a-kind.

Og du kan anvende det til, at designe indretningen i dit hjem med dit helt eget specielle touch. Uden du skal frygte at familie, venner eller naboen allerede har det samme motiv. Eller kan efterligne din indretning.

Hvis vi ser på definitionen af “original”. Så siger Den Danske Ordbog at det er “genstand eller fænomen der ligger til grund for en kopi”.

Vær opmærksom på, at næsten alle online og fysiske butikker der reklamerer med “originale” moderne malerier reelt sælger reproduktioner, hvor den kunstneriske værdi er minimal.

Kopierne bliver typisk fremstillet på kunstfabrikker i Kina og den øvrige Østen. Det sker ikke altid under ordnede forhold, men hvor medarbejderne arbejder mange timer i døgnet uden ret mange pauser, og i bygninger der mangler basale forhold som f.eks. vinduer og varme.

Der eksisterer også et par danske masseproducerende kunstfabrikker. Hvor der er ansat danske kunstnere, som fremstiller efterligninger under pseudonym. Fordi de ikke vil ødelægge deres kunstnernavn.

Det kan være vanskeligt umiddelbart at spotte, om det er en reel eller fiktiv kunstner. Og om der er tale om et originalt maleri eller en kopi – her er et par tips du kan bruge:

Start med at Google kunstneren og se hvad der dukker op af informationer.

Dukker kunstnerens kontaktoplysninger op. Har vedkommende sin egen hjemmeside, hvor der bliver vist værker og nuværende og tidligere udstillinger ?

Hvis der er en kunstnerprofil på butikkens hjemmeside, og der er vist foto og biografi af kunstneren.

Hvis der på maleriet er vedhæftet en kunstnerprofil, som indeholder en biografi, og hvor der er vist et foto af kunstneren.

Unikke abstrakte malerier der er lavet af kunstnere fra det virkelige liv, er kendetegnet ved, at der er anvendt meget tid på motiverne. Resultatet er derfor et kunstværk med uendeligt mange detaljer og stor dybde. Hvilket betyder man hele tiden opdager nye detaljer, strukturer og sammenhænge.

Det drejer sig i første omgang om planlægning af motivet. Og så består processen med fremstilling af maleriet af en række forskellige trin. Bestående af: grunding af lærredet, påføring af struktur, grundmaling (1-3 bearbejdninger), selve motivet (1-5 bearbejdninger), topfinish og en toplak.

Det er meget forskelligt hvor mange gange en kunstner skal have akrylmalerier mellem hænderne inden det er færdigt. Men typisk ligger det på 5-10 gange. Især når der bliver arbejdet med mange tynde laserende lag og transparente farver. Så skal det igennem mange gange.

Kendetegnende ved fremstillingen af reproduktioner er, at der ikke ret meget tid til maling af det enkelte akrylmaleri. Typisk vil der være 15-20 minutter til rådighed.

Det betyder, at det kun er muligt at lave et maleri med maksimalt 3 lag, inden det er færdigt. Ofte vil maleriet blive fremstillet i én proces, hvor der parallelt bliver malet helt op til 50 stk. af samme motiv. Derfor mangler billederne ofte detaljer og dybde. Det gør man hurtigere kan blive træt af at se på dem.

Mange kunstnere sætter en ære i at bruge maling, materialer og hjælpemidler i en meget høj kvalitet.

Grundlæggende bliver der skelnet mellem 3 forskellige kvaliteter indenfor kunstnermaling: Skolekvalitet, studiekvalitet og kunstnerkvalitet.

Hvad er det så, der adskiller hvilken kvalitet en kunstnermaling har: Det er et spørgsmål om, hvilke pigmenter der bliver brugt. Hvor stor en andel pigmenter der er i forhold til fyldstoffer. Og hvilken bindertype der er valgt.

Den bedste kvalitet anvender de mest kostbare pigmenter. Den har den største andel af pigmenter og indeholder kun lidt eller slet ingen fyldstoffer.

Hvis kunstnere sælger via online eller fysiske gallerier. Så må de ofte lægge op til 50% af salgsbeløbet til galleri-ejeren.

Det er klart når du handler direkte med kunstneren, så skal der ikke betales kommission. Og der er dermed ingen fordyrende mellemled, der skal tjene på kunstværkerne.

Generelt holder priserne på unikke værker sig bedre en på kopi-billeder.

Når du skal sælge et kunstmaleri du har købt fra en professionel kunstner. Så holder priserne bedre, i forhold til de kopi-malerier du køber i online og fysiske butikker.

Ofte kan du få nogenlunde det samme for malerier købt fra en kunstner. Hvorimod reproduktionerne falder kraftigt i pris, så du kun får omkring 25% af det beløb du oprindeligt betalte.

Og hvis du er dygtig til at spotte talentfulde kunstnere, kan du tjene penge når du sælger. Det kræver dog en del øvelse. Og at du ved hvad du skal kigge efter, når du køber kunst.

Når du handler direkte med en professionel kunstner. Så står vedkommende til rådighed, med svar på alle de spørgsmål du har. Uanset om det drejer sig om motiv, materialer, vedligeholdelse eller ophængning eller andet.

Og så har du selvfølgeligt også mulighed for at få lavet dit helt eget abstrakte maleri med farver og motiver.

Mange kunstnere tilbyder også at hjælpe til med transport og ophængning.

Køb af originale akrylmalerier støtter kunsten

En kunstner har lagt utallige timer, sit hjerteblod, sin kreativitet og sin sjæl i det færdige værk. Hvis du køber originale abstrakte malerier så støtter du kunstneren. Og sikre at hun/han kan fortsætte med at lave god kunst fremover. Og kan forbedre sig så fremtidige malerier bliver endnu bedre.

En anden god ting er at du kan kommunikere med kunstneren om værkerne.

Hvis du køber reproduktioner. Så støtter du kun kapitalkæderne, og de fabrikker der fremstiller dem.

Flotte abstrakte malerier er perfekte gaver med et personligt præg

Originale abstrakte kunstmalerier givet som gaver er personlige gaver, der viser du selv har gjort dig tanker omkring hvem modtageren er og hvad han/hun betyder for dig.

Malerierne kan være fra en kunstner som modtageren er interesseret i, de kan være et symbol på noget man har oplevet sammen, eller de kan med hensyn til farver og design passe godt ind i indretningen.

Og så gør det jo heller ikke noget, at det er en gave som modtageren kan bruge i mange år da den er tidløs, og derfor ikke behøver blive skiftet ud med ændringer i moden. Samtidig vækker det gode minder hos modtageren igen og igen.

Moderne malerier der er givet som gave, kan vise sig at blive guld værdi på et senere tidspunkt, hvis kunstnerens værdi og priser stiger fremover.

Kunstneren der skaber malerierne

Billedkunstneren bag malerierne hos Art by Lønfeldt er mig – Michael Lønfeldt. 

Jeg arbejder kun med abstrakt maleri i en moderne stil. Og alle værker er unikke, lavet med akrylmaling. Der kan være figurative elementer i motiverne, men der er det ikke altid. Mit univers indeholder derimod altid en masse dejlige kraftige farver og utallige små detaljer.

Jeg har lavet lærredsmalerier i mere end 15 år, og elsker at bevæge mig rundt i en abstrakt kunstverden, hvor der bliver leget med flotte farver, former og elementer.

Fordi abstrakte malerier pirrer til din nysgerrighed, og altid er udgangspunkt for en god snak omkring hvad motivet forestiller og udtrykker. Og det har vi jo alle vores helt egen personlige mening om.

Jeg får hele tiden nye idéer til malerimotiver. Overalt hvor jeg bevæger mig rundt. Det kan være på en gåtur i naturen. Eller på en cykeltur i forbindelse med en storbyferie. Ofte er det kontraster der udløser idéerne. Enten i form af  farvekombinationer, eller forskelle i lys og skygge.

Jeg elsker at arbejde med mine akrylmalerier. Det får mig til helt at glemme tiden, og jeg bliver gang på gang overrasket over, at der pludseligt er gået 4 timer med at nørkle rundt med detaljer i et maleri.

Fordele ved at købe malerier hos mig

Gratis levering på alle køb af unikke kunstmalerier i Danmark til brofaste øer (tilbud dog undtaget) – transport af malerier kræver en kompetent og forsigtig pakning og håndtering. Jeg pakker derfor altid malerierne grundigt med 4 lags beskyttelse:, papir, tæppe, bobleplast og pap, for at sikre en optimal beskyttelse. Jeg har sendt malerier til hele verden og har endnu ikke oplevet en transportskade.

Køb mine kunst malerier online og få 30 dages fuld returret på alle billeder købt direkte hos mig – selvom du har været på besøg hos mig, og set maleriet inden du får det med hjem, så kan der være stor forskel på, hvilket indtryk det giver i forskellige rum på grund af farver på væggen, møbler og nips. Derfor har du mulighed for indenfor 30 dage at sende det retur og få dine penge tilbage.

Klar til ophængning – det er vigtigt med en solid og fleksibel ophængning, hvor der samtidig er mulighed for justeringer. Alle farverige malerier er derfor monteret med kraftige beslag specielt fremstillet til kunstmalerier, og til selve ophængningen bliver der anvendt en ståltråd. Det betyder du kan justere højden samtidig med du hænger det op.

Store malerier og kæmpe malerier

Jeg laver rigtigt mange store malerier og har også designet kæmpe malerier på bestilling. 

Hvad er det moderne store malerier og kæmpe malerier er så velegnede til i indretningen?

En af de sværeste ting i forbindelse med indretning af hjemmet og de enkelte rum, er at få designet en overordnet æstetik, der binder rum, brugskunst møbler sammen. Store moderne malerier og kæmpe malerier er perfekte som udgangspunkt ved design af en æstetisk linje, da de udgør et naturligt blikpunkt og samlingspunkt. Derved sætter store malerier rammerne for resten af indretningen i rummet i hjemmet.

De kunstneriske elementer i store farverige malerier på lærred, som linjer, farver, tekstur, former og mønster kan sætte tonen for designet, og skabe et visuelt sprog til rummet.

Rigtigt mange der køber store abstrakte malerier til stuen er bekymrede for om de passer perfekt sammen med den nuværende indretning. Men hvor møbler, tekstiler og farver skiftes ud i løbet af 3-5 år, så beholder langt de fleste deres malerier i 10-15-20 år.

Så prøv i stedet at tænk omvendt og start med malerierne: Hvilke kunst malerier vil jeg gerne se på de næste 20 år? Når du køber et stort abstrakt maleri, så får du et klassisk og tidsløst design, som holder næsten uendeligt.

Store kunst malerier er et rigtigt godt valg at dekorere med i rum med meget plads, eller hvor der er store vægflader. 

Små malerier tilføjer intimitet til en stue ved at invitere dig tættere på værket for at studere det nærmere. Men ofte er stuer så store, at et lille maleri går fuldstændigt tabt i din indretning, og derfor ikke bliver set.

Store malerier og store abstrakte malerier er især en god dekoration i store stuer. Malerierne hjælper med at definere den visuelle æstetik i hver enkelt afsnit, og bygger bro mellem de forskellige afsnit af stuen: Spisestuen, TV stuen, hall’en, hyggehjørnet, læsehjørnet med flere.

Det er vigtigt at skabe den rigtige stemning i stuen. 

Et stort abstrakt maleri skaber en øjeblikkelig stemning for en stue gennem elementer, farver og komposition. I stuer hvor familien samles, skaber en energisk komposition med bevægelse en livlig stemning. I en stue der er lavet til afslapning definerer moderne malerier med dæmpede farver i en harmonisk komposition en rolig og afslappet atmosfære.

Du finder et aktuelt overblik over de store malerier til salg på webshoppen.

Hvorfor skal du købe unikke originale malerier

Står du og mangler den perfekte gave?

Er du lige flyttet i nyt hus eller ny lejlighed?

Har du fået ny sofa, ny reol, nye puder, nye tæpper, ny vase eller ny lampe?

Har du lige malet om eller frisket malingen op i et eller flere af dine rum?

Trænger dit hjem til lidt farver og personlighed?

Hvad enten du har brug for en personlig gave, der viser hvor meget du holder af modtageren. Du har fået shinet boligen op med nye møbler eller ny maling, eller du lige har åbnet døren til dit nye hjem. Så er der masser af gode grunde til at få lidt farver og personlighed ind i hjemmet.

Det kan du få ved at købe originale moderne malerier.

Her taler jeg ikke om de reproducerede malerier du kan købe i bl.a. supermarkeder, møbelkæder, boligtekstilkæder og insenkramkæder. Reproduktionerne er masseproduceret på samlebånd. De kan være lavet med materialer der ikke holder så længe. Og mangler dybde og detaljer, da der ikke er blevet brugt lang tid i produktionen.

Jeg taler om ægte unikke originale malerier der er unikaer. Hvor der er anvendt gode materialer og hvor kunstneren har lagt lang tid, mange kræfter, hjerteblod, sved og tåre i det færdige værk.

Så er her gode grunde til hvorfor du skal købe originale malerier:

Alle originale malerier der er købt af en kunstner er unikaer. Der findes kun ét eksemplar. Og hvis du køber det så er det dit.

Du risikerer derfor ikke at besøge venner og familie, og så møde det samme flotte maleri på deres væg.

Abstrakte malerier gør din indretning perfekt.

Uanset om du har indrettet dit hjem med møbler og tekstiler i mange eller få farver. Uanset om du anvender kraftige eller dæmpede farver. Så giver moderne malerier lige det sidste pift, der gør indretningen helt perfekt.

Lige meget hvad formålet er, så ændrer et flot maleri indtrykket i rummet. Du kan vælge at komplementere et abstrakt maleri med interiørets farver og linjer. Eller du kan bruge farver og linjer med stor kontrast til interiøret.

Når du indretter med malerier skal du også tænke på:

– Farve- og farvetonebalancen i rummet
– Indretningsstilen
– Møblernes placering
– Vægplads til rådighed
– Antallet af malerier
– Lysindfald fra vinduerne

Der er mange muligheder for, hvordan du anvender moderne akrylmalerier i din indretning. Takket være mange forskellige størrelser. Lige fra helt små 6×8 cm lærreder og op til meget store 200×300 cm farverige malerier.

Der er uendeligt mange farvekombinationer og motiver. Hvis du ikke kan finde noget der passer lige nøjagtigt ind, som du forestiller dig. Så kan du altid bestille et værk hos en kunstner efter dine egne ønsker.

Flotte malerier fortæller hvem du er.

Den kunst du har hængende på dine vægge, siger en masse om hvem du er som person.

Stemningen i maleriet, størrelsen, motivet og farverne udtrykker hvad det er du tror på. Og fortæller om dine overbevisninger, dine livsfilosofier, og dine håb for fremtiden.

Samtidig viser det de emner du interesserer dig for. Maleriet kan selvfølgeligt være rent abstrakt. Men der kan også være streger der leder fantasien ind på kæledyr du ejer, naturen og steder du har rejst. Eller mad, dans, jagt og sport. Eller teater, film og bøger. For bare at nævne nogle af mulighederne.

Farverige akryl malerier gør livet lidt sjovere.

Når du kigger på et flot abstrakt maleri med mange farver, store kontraster og masser af detaljer. Så påvirker det dig i situationen, alt efter hvad du ser i motivet. Det vækker følelser, inspirer, motiverer og pirrer til din nysgerrighed.

Når nysgerrigheden først er vakt og fantasien er begyndt at arbejde, så kan du:

blive begejstret
blive glad
blive afslappet
blive kreativ
blive motiveret
få nye idéer
se nye perspektiver
genstarte dagen med ny energi

Det giver dig med andre ord en lille pause i den travle hverdag, hvor du kan reflekterer lidt over tingene.

Et abstrakt maleri er også et godt udgangspunkt for en samtale. Alle ser noget forskelligt i motivet. Det er spændende at høre, hvad andre har af indtryk, og hvordan de fortolker farver, figurer og linjer.

Og hvis der er tale om udfordrende kunst, så kan du også blive provokeret og vred. Eller måske tænke nærmere over hvordan kunstneren er kommet på den idé, og hvad der ligger bag kunstværket.

Moderne malerier er godt håndarbejde der holder hele livet.

En kunstner gør meget ud af at designe motivet, og beslutte hvilke farver der er de rigtige til værket. Og så arbejde sig frem mod det perfekte maleri. Det tager tid, meget tid. Men det færdige værk indeholder så også flotte farvenuancer, utallige små detaljer og stor dybde.

Kunstnere, der laver unikke originale moderne malerier, har en stor stolthed omkring deres værker. De vil gerne kunne hænge på vægge i mange år fremover og blive husket af eftertiden. Derfor anvender de lærred, maling og medier i en god kunstnerkvalitet. Og sørger for at slutte af med en lakering på toppen, så holdbarheden er sikret i mange år ud i fremtiden.

For ens efterkommere er et maleri et godt minde at have, om den person man har mistet. Det fortæller noget om hvem vedkommende var.

Indretning med billeder og malerier i hjemmet

Det er ikke nemt at lave en perfekt indretning med akrylmalerier, da der er mange forskellige faktorer som spiller ind.

Her på siden finder du gode råd og inspiration til hvordan du indretter dit hjem med malerier og billeder. Så væggene bliver dine egne helt unikke dekorationer, og familie og venner bliver imponeret.

Udover de gode råd, retningslinjer og tips, så giver jeg nederst på siden lidt inspiration til, hvordan du kan bruge abstrakte malerier i din indretning i forskellige rum.

Eksemplerne er lavet med udgangspunkt i en kombination af farver, størrelse og placering, der giver et harmonisk udtryk.

Malerierne komplementerer møbler, tekstiler og brugskunst, og samtidig indeholder de kontraster og detaljer, der gør at de bliver fremhævet – der bliver lagt mærke til dem.

Hvis der tale om et planlagt køb, så gør dig overvejelser omkring:

Hvor skal maleriet hænge ?
Hvordan sikrer jeg maleriet har en god kvalitet ?
Hvilken type maleri skal jeg vælge ?
Hvor finder jeg maleriet henne ?

Hvor finder jeg maleriet henne?

Hvis du er interesseret i farverige abstrakte akrylmalerier, så er der gode muligheder for at finde et flot maleri her på min hjemmeside.

Jeg har altid et bredt udvalg af størrelser, motiver og farver, der passer ind i mange forskellige indretninger.

Ellers anbefaler jeg at du søger efter malerier via Google.

Hvor du finder kunstnere der har deres egne hjemmesider, gallerier der viser værker af de kunstnere der udstiller hos dem, samt online gallerier med reproduktioner/kopimalerier.

Søg på de ord der bedst beskriver det maleri du leder efter.

Det kan eksempelvis være – figurativt, landskab, pastelfarver – hvis du leder efter et landskabsmaleri der viser et virkeligt scenarie, og som er lavet i pastelfarver.

Eller “abstrakt maleri, røde farver” hvis det er det der er interessant.

Pøj pøj med jagten efter det perfekte maleri.

Hvorfor køber vi nye kunstbilleder og malerier?

Når man køber eller overvejer at købe lærredsbilleder, malerier eller andet vægdekoration, så er der flere udgangspunkter. Tre af de mest typiske er:

For det først kan der være en tom væg af en eller anden årsag:

Du er lige flyttet i ny lejlighed eller nyt hus.

Du har bygget til og har nu fået mere plads.

Eller der står et tomt værelse, fordi en af ungerne lige er flyttet hjemmefra.

For det andet så kan der være lavet ændringer i boligindretningen:

Malet væggene i andre farver end de var tidligere.

Købt nye tekstiler som eksempelvis puder, plaider eller tæpper.

Købt nye møbler som eksempelvis sofa, skænk eller spisebord.

Eller købt ny brugskunst som eksempelvis lamper, vaser, lysholdere, lys og kurve.

Fælles for ændringerne er, at der opstår en følelse af, at de kunst billeder malerier der indtil nu har hængt på væggene, ikke længere passer helt godt ind i indretningen.

Måske fordi farverne ikke længere matcher ret godt, eller stilen i malerierne ikke længere passer til møbler og tekstiler.

For det tredje, så kan det være man lige har set et maleri. Det er verdens skønneste, og man har købt det fordi det må man absolut eje.

Hvis man har købt et eller flere malerier fordi man ikke kan leve uden, så er det ikke så mange overvejelser og planlægning. Man må ganske enkelte finde den absolut bedste plads, hvor maleriet kan hænge. Og så ændre indretningen efter det.

I det tilfælde kan du stadigvæk bruge de retningslinjer jeg fortæller om her, til at sikre det ser perfekt ud.

Hvordan sikrer jeg at det nye maleri har en god kvalitet?

Når du køber nye malerier, så er det en god idé at sikre sig, at kvaliteten er i orden, inden du køber.

Det er utroligt ærgerligt at købe et maleri, du har forelsket dig i. For efter et par år at opdage, at farverne er blevet matte, at blindrammen buer ud fra væggen, eller at lærredet hænger uden mulighed for efterspænding.

Så her får du lidt tips til hvordan du checker, om det maleri du er interesseret i, er lavet ordentligt. Så du også har glæde af det mange år fremover.

Der er 4 forskellige faktorer, som har betydning for maleriets kvalitet og holdbarhed: Kompositionen, kvaliteten af lærredet, kvaliteten af blinderammen, samt kvaliteten af malingen der er anvendt i processen.

Store billeder og malerier

Store billeder og kunstmalerier er perfekte til væggen i stuen.

De giver et naturligt fokuspunkt, der virker som en farverig kontrast til møbler i mere afdæmpede brune, sorte og grå farver.

Samtidig er store lærredsbilleder et spændende element i din indretning.

Store akryl malerier og flotte billeder til soveværelset, badeværelset, køkkenet, entréen giver hjemmet en helt særlig tone i indretningen. Alt efter hvilken stil og farver du foretrækker.

Hvor skal det nye maleri hænge?

Der er en del forskellige faktorer, som bør overvejes i forbindelse med, hvor dit nye akrylmaleri skal hænge:

Hvordan er væggens form og størrelse? Det har stor betydning for dit valg, om det er en meget stor eller kun en lille væg. Og samtidig om væggen er firkantet eller aflang horisontalt eller vertikalt.

Det er ofte en god idé, at maleriets form følger væggens proportioner, da det giver et harmonisk indtryk.

Hvor meget fysisk plads er der til siderne, øverst og nederst, der hvor maleriet skal hænge på væggen?

Hvilken funktion har det område (inkl. møbler) hvor maleriet skal hænge?

Hvordan er lysforholdene der hvor maleriet skal hænge?

Har du en kreativ side, og nusser gerne lidt rundt med indretningen?

I så fald kan jeg anbefale du prøver at bruge flere små malerier.

De har flere fordele end større kunstmalerier. De giver en større fleksibilitet. De kan bruge på steder hvor store malerier ikke passer ind. Og så er det billigere løbende at købe små malerier i stedet for et stort, når der skal skiftes ud.

Når du bruger små malerier i din indretning, og skal hænge dine kunstbilleder op. Så kan det være lidt vanskeligt, med hensyn til hvordan du får dem arrangeret i en perfekt collage, og hvordan du får den hængt præcist op.

Her i artiklen kan du læse om hvorfor små malerier er gode i indretningen. Og lære hvordan du får dem hængt perfekt op på væggen.

Hvilket akryl maleri skal jeg vælge?

Når det drejer sig om, hvilket maleri du skal vælge, så kan det være en god idé, at gøre sig overvejelser omkring:

Vil jeg gerne have et unikt akrylmaleri andre ikke har, eller gør det ikke noget at naboen har det samme maleri hængende?

Skal maleriet have lang holdbarhed, eller bliver det skiftet ud igen næste år, når der kommer nye farver i boligens indretning?

Hvilke farver vil jeg gerne have i maleriet? Er der vigtigt med de helt rigtige farver? Skal det være dine ynglingsfarver, skal farverne matche møbler, puder og nips, eller skal farverne være en kontrast til den øvrige boligindretning?

Skal det være dine ynglingsfarver, skal farverne matche møbler, puder og nips, eller skal farverne være en kontrast til den øvrige indretning?

Hvad med motivet – foretrækker du figurative eller abstrakte scenarier?

Figurative malerier viser scener fra den virkelige verden, hvor kunstneren har forsøgt at afbilde så naturtro som muligt.

Abstrakte kunstmalerier spænder vidt, lige fra fuldstændig abstrakte farver, til en abstrakt med stadig genkendelig brug af former.

De pirrer i højere grad til fantasien, og er altid et godt samtaleemne, i forhold til hvad forskellige personer ser i dem.

Gode råd til ophængning af malerier i boligen

At få hængt et lærredsmaleri op det rigtige sted er ikke altid lige let. Der er mange forskellige faktore som spiller ind, og har betydning for om resultatet bliver godt.

Her på siden får du inspiration og gode råd til, hvordan du hænger malerier op i dit hjem. Så værkerne bliver præsenteret bedst muligt, og kommer til at fremstå som en naturlig og flot del af din indretning.

Når du har tomme vægge der trænger til lidt kunst, så er der en hel række forskellige forhold det er vigtige at overveje, inden du køber og hænger et eller flere nye malerier op. Her får du de 4 vigtigste faktorer:

Hvor stort er rummet, hvor maleriet skal hænge?
Hvordan er væggens størrelse og form?
Hvor meget plads skal der være omkring maleriet – øverst, nederst og til siderne?
Hvordan er lysforholdene der hvor maleriet skal hænge?

Det er ikke altid muligt at optimere alle de 4 forhold individuelt hver for sig. De bør i stedet bruges ud fra en samlet vurdering af, hvad der passer bedst i den givne situation.

Gode råd til ophængning af malerier i boligen
Ophængning af malerier i entréen
Ophængning af malerier i stuen
Ophængning af malerier over sofaen
Ophængning af malerier i soveværelset
Belysningen af maleriet er vigtig

Hvor stort er rummet hvor maleriet skal hænge?

En vigtig faktor når du dekorerer væggene med kunst er, at tage hensyn til rummets størrelse i forhold til størrelse på det maleri du vælger.

I store rum er det altid en god idé at indrette med store malerier.

Store malerier i store rum giver et naturligt fokuspunkt, der naturligt tiltrækker sig opmærksomhed.

Den fejl de fleste begår på et eller andet tidspunkt, er at placere et lille akrylmaleri i en stor stuen. På en stor væg hvor der er alt for meget tom plads rundt om maleriet.

Det gør, at maleriet kommer til at virke mindre end det i virkeligheden er. Og samtidig ser det ud som om, der mangler dekoration på den næste tomme væg.

Hvis du ikke ønsker store malerier i indretning, fordi de virker for dominerende. Så er der i stedet den mulighed at købe flere små malerier og placere dem lidt forskudt i forhold til hinanden.

Eller du kan lave en collage, hvor du sætter flere malerier – gerne 4-6 små værker – sammen, så det kommer til at fylde lidt på væggen, og mellemrummene mellem dem giver lidt ekstra luft.

I små rum giver det en behagelig stemning, når der bliver dekoreret med små eller mellemstore malerier.

Hvis der bliver placeret et for stort maleri i et lille rum, så kan det let give en lidt klaustrofobisk fornemmelse, hvor det virker som om kunstværket næste springer ind i ansigtet på én. Og det kommer til at dominere hele rummet.

Det er ikke en fejl der ses så ofte.

Hvor meget plads har maleriet brug for?

Det er lidt forskelligt, hvor meget plads et lærredsmaleri skal have omkring sig, for at det virker harmonisk rent visuelt.

Det kommer an på hvor langt fra/tæt på man er, når maleriet betragtes. Og hvad det område hvor maleriet hænger bliver brugt til. Det er dog altid en god idé at placere maleriet i forbindelse med et møbel eller en gruppe af møbler.

Bredden på et kunstmaleri afhænger af det møbel eller de møbler det bliver hæng op over. Generelt skal bredden på maleriet (eller malerierne hvis der er flere sat sammen i en collage) helst ligge i området 65-75% af møblets eller møbelgruppens bredde. Eksempelvis en sofa eller et loungeområde med bord og stole.

Og så er det også et godt tip at sørge for rigeligt med plads ved siden af værket. Hvor du på hver side som en tommerfingerregel bør have et tomt område på minimum 1/2 af maleriets bredde.

Hvordan er lysforholdene der hvor maleriet skal hænge?

Sørg altid for gode lysforhold, der hvor maleriet hænger.

Det burde sige sig selv, at det er en forudsætning for en god oplevelse, men ikke alle er klar over hvor vigtigt det er.

Farver og detaljer i et maleri træder klart og flot frem, når der er et lyst naturligt lys der falder ind på det. Og modsat kommer kunstværket ikke til sin ret, hvis det hænger i et mørkt hjørne.

Nogle gange kan er der ikke mulighed for et optimalt naturligt lysindfald. Hvis du vil have det bedste ud af maleriet, så kan du montere 2-3 spots med en Lumen som dagslys.

Til belysningen skal du bruge pære med et diffust lys, da et skarpt og klart lys skaber genskin, som gør det svært at se maleriet ordentligt.

Hvordan er væggens størrelse og form?

Det er en god idé at formen på væggen følger formen på vægkunsten. Det vil sige – aflange malerier til aflange vægge – både horisontalt og vertikalt, samt firkantede malerier til firkantede vægge.

Når du vurdere hvilken form væggen har, så skal du ikke kun se på hele væggens størrelse. Men i ligeså høj grad på om væggen er delt op i flere sektioner rent møbelmæssigt. Og indenfor den enkelte sektion, kan det sagtens lade sig gøre at dekorere med andre former vægkunst, end den form hele væggen har.

I dag er der mulighed for at få lærreder i mange forskellige former – blandt andet runde, trekantede, ottekantede og hjerteformede.

Det betyder selvfølgeligt ikke, at væggene også skal have disse former. Men ved at sætte en firkant om yderpunkterne, så er det muligt at se hvordan formen virker på væggen.

Og så har størrelsen på væggen også betydning.

Generelt skal det helst give et harmonisk indtryk, når du kigger på malerierne – så store malerier til store vægge, og små malerier til små vægge.

Det er selvfølgeligt også muligt at få en stor væg til at se flot ud ved at bruge flere små malerier – der enten er placeret i en collage, eller hængt op forskudt.

Med hensyn til placeringen på væggen, så er det en god idé ikke at hænge maleriet op helt ud i hjørnerne hvor væggene støder sammen, helt oppe under loftet, eller helt nede ved gulvet.

Placér i stedet vægkunsten så den høre sammen med et møbel, en gruppe af møbler eller andet interiør.

Du kan selvfølgeligt også vælge, at give maleriet sin helt egen særlige plads. Hvor det i højere grad vil være et fokuspunkt helt for sig selv.

Hvor højt skal maleriet hænge?

I forbindelse med hvilken højde maleriet bliver hængt op i, så afhænger det af, hvad området i rummet bliver brugt til.

Hvis det er et område hvor du sidder ned – eksempelvis sofaen, lænestolen eller spisebordet – så bør maleriet placeres så alle har et godt udsyn til det.

Det vil sige den nederste kant af billedet skal være 15-20 cm over sofaen, lænestolen og spisebordet. Har du vægge i dobbelt højde fordi 1. salen går hele vejen op. Så skal du lægge ekstra 10 cm til, for at få et visuelt godt udtryk.

Hvis det er områder hvor man typisk står op – eksempelvis i entréen eller over en skænk – så bør et maleri hænges op i øjenhøjde, det vil sige med centrum i 150 cm højde.

Undtagen hvis det er et vertikalt aflangt værk – eksempelvis 120 cm højt og 40 cm bredt – eller to firkantede malerier der hænger over hinanden. Så skal blikpunktet være 1/3 fra toppen af maleriet eller de to malerier set samlet.

Har du flere malerier i forskellige størrelser på samme væg. Så ser det godt ud når de enten er hængt forskudt i forhold til hinanden, eller er hængt op centreret i midten horisontalt. Lav aldrig en fast underkant eller overkant når der er forskellige størrelser, da det ser forkert ud.

Afstanden mellem malerier afhænger dels af afstanden mellem betragteren og malerierne, dels af størrelsen på malerierne, og dels af størrelsen på væggen.

Ved en collage giver det et flot indtryk, hvis malerierne hænger med 4-7 cm mellemrum.