Logo - Art by Lønfeldt
Webshop
0
0,00 kr. 0 enheder

Ingen varer i kurven.

Firmakunst og kunst i virksomheder virker inspirerende på arbejdspladsen

FirmakunstVirksomhedskunst lærredstryk af anlægFirmakunst viser hvem virksomheden er
Dansk billedkunstner Michael Lønfeldt

Michael Lønfeldt

Kunster
Indretning med kunst i virksomheder, organisationer og institutioner er god branding overfor medarbejdere, kunder, leverandører og andre samarbejdepartnere.​

Unik kunst på væggen sender de rigtige signaler omkring hvem virksomheden er og hvad det er den står for.​

Firmakunst inspirerer medarbejderne og viser hvem firmaet er overfor kunder og leverandører

Mangler der lidt kunst på væggene i den virksomhed du ejer eller hvor du arbejder? 

Uanset om du er et lille eller stort firma, og uanset om det drejer sig om en virksomhed, et hotel en restaurant eller noget helt fjerde. Så kan jeg hjælpe med at indrette med kunst på væggene i kontorer, mødelokaler, kantine, reception, gang, værelser mm.

Jeg har et stort udvalg af unikke malerier og moderne lærredstryk, der er flotte at kigge på, motivere medarbejderne og viser kunderne og forretningsforbindelserne hvad der er virksomheden står for. 

Jeg har også en helt række små og store plakater med mine egne motiver. Der er mulighed for at indramme plakaterne eller sætte dem op på 5 forskellige paneltyper: Foamboard, Foamex, Gatorboard, dibond og akrylglas. Alt efter hvad du mener der passer bedst til din virksomhed.

Jeg kan hjælpe med at realisere dine idéer.

Hvorfor er firmakunst og kunst på arbejdspladsen en god idé?

Hvorfor er det en god idé at købe kunst til virksomheden ?

For det første giver det noget smukt at kigge på. Kunst på arbejdspladsen skaber en god stemning i virksomhedens reception, arbejdsområder og mødelokaler. Vi kan alle godt lide at se på flot kunst og design – uanset om det så er bygninger, møbler, kunst eller som i det her tilfælde – malerier.

For det andet så fortæller det en masse om hvem virksomheden er og hvad det er den står for. Hvilke værdier og holdninger det er den bygger sit fundament på. Hvad vil virksomheden med sin eksistens – ofte referet til som dens mission og vision – begreber der ellers ofte kan være svært at visualisere, kommunikere ud og holde fokus på.

Det er en meget effektiv metode til løbende at inspirere og motivere medarbejderne. Og markedsføre virksomheden overfor nuværende og potentielle kunder, leverandører samt andre eksterne aktøre der har interesse i at følge den.

Fordele ved at have kunst i virksomheden

Firmakunst giver et godt arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig godt tilpas og yder en optimal indsats. Det reducerer følelsen af stress, og fremmer engagement og dedikation.

Kunst i virksomheder virker som inspirationskilde for medarbejderne, der fremmer gode løsninger, kreativitet og innovation hos dem.

Kunst i firmaer styrker image og udtrykker visuelt smag, økonomiske status, forhold til samfundet og påskønnelse af forbindelsen mellem forretning, design og kunst. Det viser virksomhedens succes og udtrykker en fremadrettet og dynamisk virksomhedskultur.

Kunst i virksomheden er med til at lave branding for virksomheden selv og dens produkter. Kunst og forretning har et symbiotisk forhold. I mange år har kunst været et nyttigt værktøj for virksomheder i promoveringen af produkter og services overfor eksisterende og nye kunder.

Kunst i organisationer og virksomheder understøtter en opfattelse om social ansvarlighed. Organisationer er ofte optaget af at blive opfattet som socialt ansvarlige. Ved at støtte det lokale kunstfællesskab eller bare kunsten generelt, så viser det, at der er en samhørighed med det øvrige samfund, og en interesse i at være aktiv deltager i samfundet.

Firmakunst giver en behagelig atmosfære og sender klare signaler om holdninger og værdier til kunder, leverandører og andre eksterne samarbejdepartnere.

Virksomheders kunstkøb kan trækkes fra i skat

Når en virksomhed køber firmakunst, så kan det trækkes fra i skat, når følgende betingelser er opfyldte, jfr AL § 44 A og AL § 44 B :

Der skal være tale om et originalt billedkunstværk, som fx maleri, skulptur, grafik, fotografisk kunst, installationskunst mv., som er omfattet af Billedkunstloven. Reproduktioner er ikke omfattet af afskrivningsadgangen.

Der er ikke i lovforarbejderne til AL §§ 44 A og 44 B gjort forsøg på at definere, hvad der er kunst i afskrivningslovens forstand. Der kan indhentes en vurdering fra Akademirådet, hvis der er i tvivl om, at en udsmykning kan kvalificeres som kunst.

Der kan kun afskrives på førstegangskøb af originale kunstværker. Se AL § 44 A, stk. 3, og AL § 44 B, stk. 3. Der kan således kun afskrives på kunstværker, der enten er købt direkte af kunstneren eller er købt gennem andre formidlere af billedkunst, der har kunstværket i kommission fra kunstnere.

Hvordan indretter virksomheden med kunst?

Det kan være svært som virksomhed, at finde ud af hvilken kunst man skal have på væggene.

Forskellige malerier vækker forskellige følelser. Så det er selvfølgeligt vigtigt, at de malerier der bliver valgt har motiv og farver, der har en positiv stemning, som fremmer er godt arbejdsklima. Og som virksomhedens gæster får et positivt indtryk af.

Skal værkerne udstråle ro, give motivation, vise troværdighed, forbedre kundeservice eller fremme innovation og kreativitet?

Udgangspunktet for en indretning med malerier er en vurdering af lokalets indretning, møbler, tekstiler og farver. Når det er på plads, så bliver der taget stilling til hvilke motiver, størrelser og farver der er relevante.

Eller du kan få skræddersyet værdibaserede kunstværker med:

– firmaets mission – hvorfor er vi her ?
– firmaets vision – hvor vil vi gerne hen ?
– firmaets værdier – hvordan agere og arbejder vi sammen med kollegaer og kunder ?
– firmaets reklameslogans – det kan være slogans til både korte og længerevarende kampagner.

En helt ny mulighed er også at få printet virksomhedens produkter, services mm som plakat eller lærredstryk i store størrelser helt op til 140x300 cm. 

Det at have produkter, fabrikker mm hængende på væggene på kontoret, i mødelokaler, i kantinen eller i receptionen giver en helt unik branding overfor medarbejderne som ikke er i selve produktionen og derfor aldrig ser hvor det foregår. Ved at vise produktion og produkter binder det medarbejderne tættere til hinanden. Og så er det en god måde at visualisere for besøgende udefra hvad det egentlig er virksomheden laver.

Her er et eksempel hvor jeg har lavet 4 forskellige lærredstryk i 70x140 cm og 100x150 cm af de anlæg som virksomheden fremstiller. Det er anlæg som medarbejderne på hovedkontoret og i produktionen aldring ser færdige, fordi de bliver bygget op uden hos kunderne:
Kunst i firmaer med lærredstryk der viser maskiner
Kunst på arbejdspladsen lærredstryk med bygget anlæg
Virksomhedskunst lærredstryk af anlæg
Firmakunst med lærredstryk der viser anlæg virksomheden har lavet

Hvilke former for kunst tilbyder jeg?

Jeg har grundlæggende 3 forskellige former for kunst jeg tilbyder virksomheder: Malerier, lærredstryk og plakater.

Fælles for alle 3 kunstformer er at der er tale om motiver og designs jeg selv har lavet. Og de er alle unikke, så du finder dem ikke andre steder end her hos mig.

Udover det så har jeg også mulighed for at få trykt virksomhedens produkter, omgivelser, lokaler mm på plakater og lærredstryk.

Malerier til virksomheder

Alle mine malerier tager afsæt i en farverigt abstrakt kunstunivers.

Og alle værker er originale og unikke, da jeg ikke laver nøjagtige kopier eller malerier der tilnærmelsesvis ligner noget jeg tidligere har lavet.

Hvis du gerne vil have lavet noget helt særligt til din virksomhed, så bestemmer du selv størrelsen. Jeg laver malerierne i størrelser fra 30×30 cm og helt op til 200×300 cm.

Kvaliteten af malerierne er helt i top:

Lærredet er i en tyk og holdbar kvalitet med 425 g/m2, og det er produceret af 60% bomuld og 40% hør. Fordi det giver de absolut bedste betingelser for et langt liv. Det kommer fra en af de førende italienske leverandører der har produceret lærreder i kunstnerkvalitet i mange år.

Blindrammen er produceret i Tyskland af europæisk fyrtræ, som er limet i korte stave på 20-40 cm for at give maksimal stabilitet. Så det holder formen mange år fremover, og det er sikret mod at rammen buer, og derved ødelægger oplevelsen af kunstværket.

Malingen kommer fra den anerkendte amerikanske producent Golden Paints, og det er i en høj kunstnerkvalitet. Golden garanterer at farver ikke falmer i løbet af de næste 100 år.

Her er lidt eksempler på de store malerier jeg har lavet i 100×200 cm:
Store malerier med abstrakt motiv til salg online - Prime VII
Store billeder i abstrakte farver - Eruption I
Malerier til væggen i stuen i farver med abstrakte motiver - Interstellar I 100x200 cm
Store malerier til salg til væggen i stuen - Fusion V 70x140 cm

Lærredstryk til virksomheder

De lærredstryk jeg laver er mine egne designs. 

Udgangspunktet for udvikling af designs er fotos jeg selv tager. Det kan være fotos af detaljer i mine malerier. Eller fotos jeg tager af forskellige motiver jeg møder rundt omkring på mine rejser, eksempelvis natur, landskaber, storbyer og blomster.

Yderligere så tilbyder jeg virksomheder at udvikle deres helt egne designs, alt efter hvad de gerne vil vise på væggene. Det kan være designs med produkter, maskiner, medarbejdere, bygninger, arbejdspladser, statements, slogans eller reklamer.

Jeg laver både små og store lærredstryk, så virksomheden bestemmer selv hvilken størrelse trykkene bliver lavet i. Der er frit valg indenfor dimensionerne 30×30 cm og op til 150×300 cm.

Alle tryk på lærred har en meget høj kvalitet:

Lærredet er lavet af 100% hør, i en solid kvalitet på 400 g/m2. Det er specielt fremstillet til at gengive farverne bedst muligt.

Blindrammen er tysk produceret af fyrtræ, der kommer fra Europa. Den er stavlimet dat det giver en fuldstændig stabil og holdbar ramme, som ikke ændrer form.

Blækket der bliver anvendt til trykket kommer fra Epson, der garantere en holdbarhed på 30 år inden farverne begynder at falme.

Her finder du eksempler med lærredsprint jeg har lavet i 100×100 cm og 70×140 cm:
Lærreds billede i abstrakt design til stuen - Moments III
Lærredsprint i flotte farver til stuen - Moments I
Moderne lærredstryk af et abstrakt kunstmaleri til væggen Passion I 70x140 cm
Store lærredsbilleder til væggen i stuen - Prime I

Plakater til virksomheder

De plakater jeg laver er unikke designs jeg selv har udviklet.

Grundstenen i udviklingen af mine designs er billeder jeg tager med mit kamera. Det kan være fotos af maleriudsnit. Eller fotos jeg tager af forskellige motiver jeg møder rundt omkring, eksempelvis natur, landskaber, storbyer og blomster.

Jeg tilbyder også virksomheder at udvikle deres helt egne designs, alt efter hvad de gerne vil vise på væggene. Det kan være designs med produkter, maskiner, medarbejdere, bygninger, arbejdspladser, statements, slogans eller reklamer.

Jeg laver både små og store plakater, så virksomheden vælger selv hvilken størrelse det er de har brug for. Størrelsen på plakaterne ligger fra 30×30 cm og så op til 100×200 cm.

Alle print på har en meget høj kvalitet:

Papiret er glat mat papir med en meget finkornet overfladestruktur. Det er særligt velegnet til gengivelse af moderne kunstværker, illustrationer og fotografier. Gengivelsen af motiv og farver er skarp, sprød og levende, med stor densitet og strålende farver. Vægten er 240 g/m2.

Blækket er pigmentbaseret, det vil sige med ægte farvepigmenter, og det indeholder UV beskyttelse mod sollys, så det ikke falmer. Og farverne er garanteret at kunne holde i mindst 100 år.

Opklæbning af plakater

Når plakater skal præsenteres så er der flere forskellige muligheder.

Plakater er traditionelt set tidligere primært blevet præsenteret på arbejdspladserne ved hjælp af indramning og beskyttelse med en glasplade eller gennemsigtig plastplade. Problemet her er at motiv og farver ikke kommer helt til deres ret på grund af genspejling i glasset.

I dag er der en hel række muligheder for at præsenterer især store plakater flot ved opklæbning af plakaten på forskellige typer plader.

Jeg tilbyder opklæbning af plakater på 5 forskellige pladetyper:

Akrylpanel
Dibondplade
Gatorboard
Foamex skumplade
Skumplade

Her er vist hvordan de 5 pladetyper ser ud:
Opklæbning af plakat på akrylplader
Opklæbning på dibond plade
Opklæbning på Gatorboard
Opklæbning på Foamex skumplader
Opklæbning på skumplader
Opklæbning på skumplade.

Akrylpaneler, dibond plader og Gatorboards har alle beslag der hæver den oplimede plakat ud fra bagvæggen, hvilket giver udtryk med dybdevirkning. Foamex og skumplader bliver hængt op direkte på væggen uden afstand.

Hvilken pladeform der er den ideelle for virksomheden er et individuelt valgt alt efter anvendelse og omgivelser. Men generelt giver Akrylpaneler og dibond plader det mest eksklusive udtryk.

Ved opklæbning af plakater, så bliver de alle påført en topcoat med en mat eller klar lak, som giver beskyttelse mod UV lys, støv og snavs, og letter rengøringen.

Jeg laver opklæbning af plakater på de 5 pladetyper i 10 forskellige størrelser:

60×60 cm
75×75 cm
90×90 cm
60×90 cm
70×100 cm
60×120 cm
A3 (29,7×42 cm)
A2 (42×59,4 cm)
A1 (59,4×84,1 cm
A0 (84,1×118,9 cm)

Her finder du eksempler med designs på store plakater jeg har lavet i størrelsen 70×140 cm:
Store plakater - Metropole I
Plakater med storbymotiv - Metropole II
Storby canvas billede med gadeliv i New York
by plakat - Metropole III
Store plakater med storbysmotiv - Skyline I
Stor plakat med bymotiv - Skyline II
Fotoplakat - Skyline III
Stor fotoplakat - Skyline IV
cartmenu-circlearrow-down-circle