Plakater

Kunstplakater

Michael Lønfeldt

Lærredsprint med abstrakt kunstdesign - Prime I

Jeg laver unikke designs, der tager udgangspunkt i mine malerier. Og så tilpasser jeg farver og elementer, indtil jeg komposition og farver er perfekte.

Det gør jeg fordi alle mine malerier er unikke. Derfor giver plakaterne mulighed for, at du kan få netop dit ynglingsværk op at hænge på væggen i dit hjem.

Eksklusive
Unikke
Originale
Plakater

Plakat størrelser

Der er følgende standardmål: 20×30, 30×40, 50×70, 60×90 og 70×100 cm.

Udover standardmålene så er der mulighed for at få lavet kunstplakaterne i mange andre størrelser.

Helt op til 120×120 cm for firkantede kunstprint, og 100×200 cm for rektangulære plakater.

Så spørg hvis du har specielle ønsker til størrelsen.

Papir kvalitet

Papiret er et glat matpapir med en vægt på 240 g/m2, i høj kvalitet med en let, finkornet overfladestruktur.

Dette papir er især velegnet til moderne illustrationer og fotografering.

Billedgengivelse er skarp, sprød og levende med stor tæthed og levende farver.

Papiret er egnet til arkivopbevaring og er syrefri, hvilket gør det yderst modstandsdygtige over for aldring. Det er også frit for lignin, hvilket sikrer, at det ikke gulner med alderen.

Blæk kvalitet

Der bliver kun anvendt original UV (pigmentbaseret) blæk. Det sikrer hvert kunsttryk gengiver tone, temperatur og farve fra originalen nøjagtigt.

UV-blækket indeholder forbedrende lysstabilisatorer, som giver en langt længere holdbarhed end farvestofbaseret blæk.

Det beskytter farvestyrken i plakaterne, så de holder i over 100 år under ideelle forhold.

Plakater med flotte abstrakte kunstmotiver

Tryk kvalitet

Plakaterne blier trykt på 12-farve Giclée kunsttrykprintere, da det giver størst muligt farvespektrum.

Der bliver anvendt professionel farvestyring for at sikre ensartethed og reproduktionskvalitet. Farvestyringen sikrer at farverne på plakaterne nøjagtigt matcher de originale kunstværker.

En god farvestyring er vigtig og garanterer, at du altid får de bedste kvalitetsudskrifter.

Kunstplakater i webshoppen

Jeg laver også fotoplakater, der er udviklet ud fra mine egne fotografier af forskellige motiver. Det kan være naturmotiver, bymotiver eller rent abstrakte motiver. Her er eksempler på plakatdesigns jeg har lavet i 70×140 cm:

Plakater til stuen - Metropole IV
by plakat - Metropole III
Stor fotoplakat - Skyline IV
Fotoplakat - Skyline III
Stor plakat med bymotiv - Skyline II
Store plakater - Metropole I
Plakater med storbymotiv - Metropole II

Hvad er plakater?

En plakat eller kunstplakat er en trykt gengivelse af et originalt kunstværk, dele deraf eller et design. Der bliver også anvendt andre motiver end kunst. Det drejer sig om fotos af berømtheder, dyr, byer, landskaber, blomster som er nogle af de mest brugte motiver.

Kunstprint kan udskrives med forskellige typer blæk, på en række forskellige udskrivningsmaterialer, og ved hjælp af en række forskellige udskrivningsmetoder.

Materialet der bliver anvendt er papir i mange forskellige varianter, hvilket har stor betydning for prisen. De helt tynde papirkvaliteter på 80-120 g/m2 er typisk i en dårligere kvalitet. Det betyder at motivet står let sløret og farverne mangler styrke og skarphed, og gengivelse bliver ikke tro mod det oprindelige kunstværk. Samtidig opstår der let folder på grund af den tynde kvalitet. Papirkvaliteterne som er udviklet specielt til at gengive kunst og design starter ved 200 g/m2. Her står motiv og farver knivskarpt med stor farvestyrk og farveægthed i forhold til de originale værker.

Printningen sker på forskellige former for printere. Og det er vigtigt at der bliver brugt printere, specielt udviklet til gengivelse af kunst for at få det bedst mulige resultat. De skal helst have 12 forskellige farver, så gengivelsen får fine farvenuancer og masser af detaljer. Og så skal opløsningen være så høj som muligt.

Med hensyn til det blæk, der bliver anvendt, så skelnes der mellem 2 forskellige typer: Pigmentbaseret eller farvestofbaseret. 

Pigmentbaseret blæk er fremstillet af pigmenter, der stammer fra organisk syntese, som er indkapslet med en syntetisk harpiks og koncentreret i en væske. Det giver printresultater der holder farverne og ikke falmer over tid. Og så indeholder de en beskyttelse mod solens UV-stråler. På grund af deres størrelse og kemiske struktur, så viser disse farver meget større lysfasthed, og de er mindre tilbøjelige til at falme med fugtighed og gasser (især ozon).

Farvestofbaseret blæk er fremstillet af vandopløselige farvestoffer, der stammer enten fra planteekstrakter eller for den vigtigste del fra den syntetiske kemi. Det er lys-, fugtigheds- og ozonfølsomme, hvilket er en stor ulempe i forhold til holdbarheden. Farvestofbaseret trykfarver er billigere og bruges for det meste i SOHO eller printere rettet mod hjemmebrug.

Hvad er forskellen mellem posters og kunstprint? Posters bliver produceret i store oplag, og er trykt på helt tyndt papir med billige blæktyper som offset rotationstryk med 4 farver. Kunstprint er produceret i meget små stykantal – helt ned til 1 styk – på storformatsprintere med op til 12 forskellige farver. Det er derfor klart, at der er en sammenhæng mellem den kvalitet posters og kunstprint har, og så den pris man betaler for dem.

Hvorfor er kunstplakater en god idé ?

Der er flere årsager til hvorfor det er en god idé at købe kunstplakater.

For det første, så er det en billig måde at få kunst ind i hjemmet på. Ofte kan det være meget dyrt at købe malerier eller design som originale værker eller som lærredstryk. Her er plakaterne et billigere alternativ. Og hvis de er i en god kvalitet, så holder de mange år fremover.

For det andet, så kan det ofte være svært at få fat i de originale værker. Plakaterne er derfor et alternativ, og en mulighed for at du kan få dit ynglingskunstværk hængt op i stuen eller soveværelset.

For det tredje, så har du mulighed for selv at bestemme hvilke størrelser du gerne vil have dine kunstprint i. Det giver en meget større frihed i din indretning, at du har mulighed for at vælge lige nøjagtigt den størrelse du har brug for.

For det fjerde, så behøver du ikke være bange for indbrud. Der er ingen tyve som stjæler kunstprint, da deres værdi ikke er specielt stor. Originale kunstværker er derimod i høj kurs, da de ofte kan sælges videre til samlere.

Online galleri med kunsttryk

Her finder du de kunstplakater jeg præsenterer i mit online galleri.

Da jeg ikke sælger mine plakater andre steder, så er det kun her, at du har mulighed for at se og købe dem.

Der er altid mulighed for at se prøver på kunstplakaterne hjemme hos mig selv i mit atelier. Her har jeg trykprøver liggende, så du kan se nøjagtigt hvad der er du får når du køber print med kunst hos mig.

Kunstprint til salg

Du har mulighed for at købe de viste kunstprint i min webshop. Eller du kan altid kontakte mig via telefon, sms eller mail.

Hvis du har set et helt maleri eller udsnit heraf, så laver jeg også specialdesignede kunstprint, der er skabt helt efter dine ønsker. 

Du vælger selv hvilken størrelse printet skal have.

Køb trykt kunst online

Det at du kun kan købe mine kunstprint her, det holder priserne nede på et fornuftigt niveau. Fordi jeg ikke har ekstra omkostninger til bla. galleriprovision, ansatte eller udstillingslokaler.

Det er i sidste ende en stor fordel for dig. Det gør at jeg kan holde prisen på kunstplakaterne nede, og du derfor kan købe dem, end det ellers ville have været muligt.

Kunst på papir i moderne stil

Jeg skaber kun tryk på papir i moderne abstrakte designs. 

Hvert motiv er unikt, og tager udgangspunkt i et af mine malerier. 

Når jeg har fundet det område af et maleri jeg vil arbejde videre med, så tilpasser jeg farver, linjer og elementer, indtil jeg er tilfreds med resultatet.