Plakater

Kunstplakater

Michael Lønfeldt

Lærredsprint med abstrakt kunstdesign - Prime I

Jeg laver unikke designs, der tager udgangspunkt i mine malerier. Og så tilpasser jeg farver og elementer, indtil jeg komposition og farver er perfekte.

Det gør jeg fordi alle mine malerier er unikke. Derfor giver plakaterne mulighed for, at du kan få netop dit ynglingsværk op at hænge på væggen i dit hjem.

Store
Abstrakte
Farverige
Kunstplakater

Kunstplakat størrelser

Der er følgende standardmål: 20×30, 30×40, 50×70, 60×90, 70×100 og 100×150 cm.

Udover standardmålene så er der mulighed for at få lavet kunstplakaterne i mange andre størrelser.

Helt op til 120×120 cm for firkantede kunstprint, og 100×200 cm for rektangulære plakater.

Så spørg hvis du har specielle ønsker til størrelsen.

Plakater i 5 forskellige størrelser - med kunstmotiver i abstrakt design
Plakater og kunstplakater trykt på et papir i høj kvalitet

Plakat papir kvalitet

Papiret er et glat matpapir med en vægt på 240 g/m2, i høj kvalitet med en let, finkornet overfladestruktur.

Dette papir er især velegnet til kunst, moderne illustrationer og fotografering.

Billedgengivelse er skarp, sprød og levende med stor tæthed og levende farver.

Papiret er egnet til arkivopbevaring og er syrefri, hvilket gør det yderst modstandsdygtige over for aldring. Det er også frit for lignin, hvilket sikrer, at det ikke gulner med alderen.

Plakat blæk kvalitet

Der bliver kun anvendt original UV (pigmentbaseret) blæk. Det sikrer hvert kunsttryk gengiver tone, temperatur og farve fra originalen nøjagtigt.

UV-blækket indeholder forbedrende lysstabilisatorer, som giver en langt længere holdbarhed end farvestofbaseret blæk.

Det beskytter farvestyrken i plakaterne, så de holder i over 100 år under ideelle forhold.

Blæk i høj kvalitet med mange pigmenter til tryk at kunsttryk
Plakater med flotte abstrakte kunstmotiver

Plakat tryk kvalitet

Plakaterne blier trykt på 12-farve Giclée kunsttrykprintere, da det giver størst muligt farvespektrum.

Der bliver anvendt professionel farvestyring for at sikre ensartethed og reproduktionskvalitet. Farvestyringen sikrer at farverne på plakaterne nøjagtigt matcher de originale kunstværker.

En god farvestyring er vigtig og garanterer, at du altid får de bedste kvalitetsudskrifter.

Store kunstplakater

Da jeg selv står forklargøringen af plakater inden tryk, så har jeg mulighed for at tilpasse hvilken størrelse de bliver tryk i. Derfor kan jeg lave store plakater helt op til 100×200 cm. 

Her er vist et eksempel på en plakat i 100×150 cm, der er en standard størrelse, som du kan bestille i webshoppen.

Du kan få din plakat printet med eller uden hvid kant. Og jeg har også mulighed for at sætte en ramme på din kunstplakat.

Samtidig så signerer jeg ikke plakaterne. Det betyder, at du kan hænge dem op både vertikalt og horisontalt på din væg.

Har du specielle ønsker så spørg efter størrelser og priser.

Store kunstplakater - Altitude IV - 100x150 cm
4 paneler - akrylpanel, dibond panel, Gatorboard og Foamex panel - til opklæbning af kunstplakater

Plakater på paneler

Hvis du ikke er fan af indrammede plakater, som er gemt bag det akrylglas der beskytter den. Så tilbyder jeg en anden mulighed, hvor du kan få et mere eksklusivt udtryk.

Kunstplakaten bliver klæbet op på et panel. Du har 4 forskellige muligheder: Akrylpanel, dibond panel, Gatorboard og Foamex panel.

Akrylpanel giver et smukt visuelt indtryk. Plakaten er monteret bag på pladen og kan ses igennem. Den er monteret på en 15 mm høj træfod, hvilket giver en flot dybde når panelet hænger på væggen.

Dibond panel ser eksklusivt ud med den 3 mm tynde plade. Det svæver 12 mm ud fra væggen ved hjælp af afstandsklodser. Overfladen er mat lakeret for at beskytte plakaten.

Gatorboard og Foamex er paneler fremstillet i forskellige 10 mm høje skumplader.

Spørg efter størrelser og priser.

Her er en video med nogle af de plakater jeg laver:

video plakater af Michael Lønfeldt startskærm Youtube
Afspil video

Kunstplakater i webshoppen

Jeg laver også fotoplakater, der er udviklet ud fra mine egne fotografier af forskellige motiver. Det kan være naturmotiver, bymotiver eller rent abstrakte motiver. Her er eksempler på plakatdesigns jeg har lavet i 70×140 cm:

Plakater til stuen - Metropole IV
by plakat - Metropole III
Stor fotoplakat - Skyline IV
Fotoplakat - Skyline III
Store plakater med storbysmotiv - Skyline I
Stor plakat med bymotiv - Skyline II
Store plakater - Metropole I
Plakater med storbymotiv - Metropole II

Hvad er plakater?

En plakat eller kunstplakat er en trykt gengivelse af et originalt kunstværk, dele deraf eller et design. Der bliver også anvendt andre motiver end kunst. Det drejer sig om fotos af berømtheder, dyr, byer, landskaber, blomster som er nogle af de mest brugte motiver.

Kunstprint kan udskrives med forskellige typer blæk, på en række forskellige udskrivningsmaterialer, og ved hjælp af en række forskellige udskrivningsmetoder.

Materialet der bliver anvendt er papir i mange forskellige varianter, hvilket har stor betydning for prisen. De helt tynde papirkvaliteter på 80-120 g/m2 er typisk i en dårligere kvalitet. Det betyder at motivet står let sløret og farverne mangler styrke og skarphed, og gengivelse bliver ikke tro mod det oprindelige kunstværk. Samtidig opstår der let folder på grund af den tynde kvalitet. Papirkvaliteterne som er udviklet specielt til at gengive kunst og design starter ved 200 g/m2. Her står motiv og farver knivskarpt med stor farvestyrk og farveægthed i forhold til de originale værker.

Printning af kunstplakater sker på forskellige former for printere. Og det er vigtigt at der bliver brugt printere, specielt udviklet til gengivelse af kunst for at få det bedst mulige resultat. De skal helst have 12 forskellige farver, så gengivelsen får fine farvenuancer og masser af detaljer. Og så skal opløsningen være så høj som muligt.

Med hensyn til det blæk, der bliver anvendt, så skelnes der mellem 2 forskellige typer: Pigmentbaseret eller farvestofbaseret. 

Pigmentbaseret blæk er fremstillet af pigmenter, der stammer fra organisk syntese, som er indkapslet med en syntetisk harpiks og koncentreret i en væske. Det giver printresultater der holder farverne og ikke falmer over tid. Og så indeholder de en beskyttelse mod solens UV-stråler. På grund af deres størrelse og kemiske struktur, så viser disse farver meget større lysfasthed, og de er mindre tilbøjelige til at falme med fugtighed og gasser (især ozon).

Farvestofbaseret blæk er fremstillet af vandopløselige farvestoffer, der stammer enten fra planteekstrakter eller for den vigtigste del fra den syntetiske kemi. Det er lys-, fugtigheds- og ozonfølsomme, hvilket er en stor ulempe i forhold til holdbarheden. Farvestofbaseret trykfarver er billigere og bruges for det meste i SOHO eller printere rettet mod hjemmebrug.

Hvad er forskellen mellem posters og kunstplakater? Posters bliver produceret i store oplag, og er trykt på helt tyndt papir med billige blæktyper som offset rotationstryk med 4 farver. Kunstplakater er produceret i meget små stykantal – helt ned til 1 styk – på storformatsprintere med op til 12 forskellige farver. Det er derfor klart, at der er en sammenhæng mellem den kvalitet posters og kunstprint har, og så den pris man betaler for dem.

Hvorfor er kunstplakater en god idé ?

Plakater med moderne abstrakt kunst har et tidsløst og klassisk udtryk, som gør at plakaterne ikke bliver umoderne i løbet af et par år. Det gør dem holdbare og sikrer at du ikke skal skifte vægkunst hele tiden for at stuen, køkkenet, soveværelset eller badeværelset har et trendy udseende.

Der er flere årsager til hvorfor det er en god idé at købe kunstplakater.

For det første, så er det en billig måde at få kunst ind i hjemmet på. Ofte kan det være meget dyrt at købe malerier eller design som originale værker eller som lærredstryk. Her er plakaterne et billigere alternativ. Og hvis de er i en god kvalitet, så holder de mange år fremover.

For det andet, så kan det ofte være svært at få fat i de originale værker. Plakaterne er derfor et alternativ, og en mulighed for at du kan få dit ynglingskunstværk hængt op i stuen eller soveværelset.

For det tredje, så har du mulighed for selv at bestemme hvilke størrelser du gerne vil have dine kunstprint i. Det giver en meget større frihed i din indretning, at du har mulighed for at vælge lige nøjagtigt den størrelse du har brug for. 

Du kan anvende små kunstplakater til at lave en billedvæg med en helt unikt udtryk. Det giver farver og indtryk, som sætter deres helt eget præg i din indretning. Og der er altid plads til forskellige tolkninger af hvad motiverne forestiller, så det sætter tankerne og fantasien i gang.

For det fjerde, så behøver du ikke være bange for indbrud. Der er ingen tyve som stjæler kunstprint, da deres værdi ikke er specielt stor. Originale kunstværker er derimod i høj kurs, da de ofte kan sælges videre til samlere.

Kunstplakater - plakater med kunst

Det er moderne dansk plakatkunst  jeg designer, og alle motiver tager afsæt i mine malerier.

Jeg laver mange store malerier. De er ikke optimale, når det gælder om at reproducere dem som plakater med kunst motiver. Fordi de indeholder masser af små fine detaljer, som forsvinder helt hvis de bliver skaleret ned størrelsesmæssigt.

Jeg har derfor valgt at tage udgangspunkt i mindre dele af de enkelte malerier. 

Jeg tager fotos af relevante områder af malerierne med et godt digital kamera. De bliver så tilpasset og udviklet i Photoshop med farver, toner, belysning og kontrast. Indtil jeg har et flot design som egner sig perfekt til en kunstplakat.

Fordelen ved moderne abstrakte kunstplakater er. at de har et tidsløst og stilrent design. Det gør at de holder mange år ud i fremtiden uden at blive umoderne eller uaktuelle.

Fotokunst - fotoplakat

Jeg har en anden passion: Fotografering. 

Jeg nyder at studere fotokunst fra mange forskellige fotografer. Der kan være stillistisk opstillede motiver. Eller motiver der er fanget i øjeblikket. Nogle er efterbehandlet så de får deres helt eget særpræg. Andre står fuldstændigt som det scenarie de er optaget i.

Jeg har interesseret mig for fotokunst, fotografering og kameraer siden jeg som dreng købte mit første spejlreflekskamera som 12 årig. Og har selv fremkaldt film med den gamle analog fremkaldelse med kemikalier. Interessen har jeg stadigvæk, nu med et digitalkamera og Photoshop som de vigtigste redskaber.

Jeg tager en masse fotos når jeg bevæger mig rundt i Danmark og udlandet. Af alt muligt. Det kan være bybilleder, bygninger, skulpturer, strukturer og overflader. Eller billeder af naturen, blomster, marker og skove. Og meget andet.

De bedste af mine fotos anvender jeg til at lave fotoplakater, billeder og plakater med fotokunst. 

Når jeg har valgt et foto ud, så bliver det videre bearbejdet i Photoshop. Med belysning, farver, kontraster og meteg andet. Indtil jeg står med en færdig fotoplakat. 

Og derefter skalerer jeg designet op. Så jeg er sikker på at den færdige fotoplakat står knivskarpt som jeg ønsker det.

Flotte kunst plakater til salg online

Her på hjemmesiden finder du de kunstplakater jeg præsenterer i mit online galleri.

Jeg sælger ikke mine designs og kunst plakater andre steder end her i min egen webshop. Så er det kun her, at du har mulighed for at se og købe dem. Det gør jeg for at sikrer 

Der er altid mulighed for at se prøver på kunstplakaterne hjemme hos mig selv i mit atelier. Her har jeg trykprøver liggende, så du kan se nøjagtigt hvad der er du får når du køber print med kunst hos mig.

Køb kunstplakater, fotoplakater og fotokunst her online i min webshop. Så får du flot vægkunst der løfter din indretning.

Jeg tilbyder et bredt udvalg af designs, farver og alle kunstplakater fås i standardstørrelserne 20×30, 30×40, 50×70, 60×90 og 70×100 cm. Og hvis du har ønsker om store plakater, så skriv til mig eller ring og hør hvad jeg kan tilbyde.

Hvis du har set et helt maleri eller udsnit heraf, så laver jeg også specialdesignede kunstprint, der er skabt helt efter dine ønsker.

Du vælger selv hvilken størrelse printet skal have.

Køb kunst på plakater i en høj kvalitet

Som med alt kunst jeg skaber, så er det vigtigt for mig at de små og store kunstplakater jeg har til salg er i en topkvalitet. Det gælder både med hensyn til valg af motiv, papiret det bliver trykt på, trykkvaliteten og farvegengivelsen samt kvaliteten af det blæk der bliver brugt.

Jeg for plakaterne trykt på et solidt 240 g/m2 mat papir der er særligt velegnet til at gengive kunst og flotte farver. Og papiret er velegnet til arkivopbevaring, det vil sige at det holder i mange år fremover, udeen at gulne og falme.

Jeg får mine kunstprint trykt hos en leverandør der har stor ekspertise i forbindelse med tryk af plakatkunst. De anvender kun de allerbedste printere og den bedste blæk.

Store kunst plakater - kæmpe kunstplakater

Udover et fast sortiment i forskellige størrelser, så har jeg også mulighed for at lave store kunstplakater, kunsttryk og fotokunst plakater.

Hvis du har vægge hvor der er meget plads, så kan det være et godt alternativ til et maleri eller lærredstryk.

En stor plakat er billigere i indkøb en unikke store malerier, og så giver det mulighed for at dekorere med vægkunst i stuen, der er autentisk, og realistisk viser hvem du er. Som eksempelvis et flot bybillede fra New York, London, Paris, Berlin eller en anden storby. Eller et smukt naturbillede af en skov, en strand eller blomster.

Det største problem med store plakater er, at de kræver en speciel indramning hos en glarmester eller et indramningsfirma. Fordi der ikke er store rammer til salg som standard.

Her kan jeg tilbyde en lidt anden løsning, som er mere elegant end en ramme med glas.

Hos mig kan du få opklæbet en fotoplakat, kunstplakat eller fotokunst på 5 forskellige pladetyper: Akrylpanel, dibondplade, Gatorboard, Foamex skumplade og almindelig skumplade. 

Efter opklæbningen bliver plakatens overflade lakeret med en topcoat for at beskytte mod UV, snavs og støv. Og så letter det også rengøringen.

Alt efter hvor stor styrke de forskellige pladetyper har, så er der mulighed for at lave store plakater og kæmpe plakater helt op til 100×200 cm. 

Spørg mig hvis du har specielle ønsker.

Kunst plakater til stuen

Når du skal dekorere væggene i stuen og hjemmets andre rum, soveværelset, køkkenet, entréen, badeværelset og ungernes værelser. Så er der i dag masser af forskellige muligheder for vægkunst, som du kan hænge op og bruge i din indretning.

Kunstplakater, fotoplakater, malerier, lærredstryk, trætryk, metaltryk, stoftryk, familiefotos, 3D fotorammer er blot nogle af de muligheder du har. 

Og hvor store skal de være? Skal der være flere mindre, eller blot ét stort?

Det er ikke en let beslutning. Og det kan være svært at finde vægkunst som passer perfekt sammen med den øvrige indretning, møbler, farver på væggene, tekstiler og brugskunst.

Spørgsmålene er mange, og det er svært at forestille sig nøjagtige hvordan det ser ud inden det er blevet hængt op.

Derfor tilbyder jeg, at du kan sende mig fotos af de vægge hvor du gerne vil have hængt én eller flere vægplakater op. Med mål på væggene og rummet, og ønsker til farver. Så laver jeg et par forslag til hvordan du kan indrette væggen. Både med små og store plakater.

Flotte plakater til hjemmet er god kunst, der er perfekt til at sætte dit helt eget personlige præg på indretningen.

 

Kunstneren bag kunstplakaterne

Kunstneren bag plakaterne med kunst og design og bymotiver er mig – Michael Lønfeldt.

Jeg har arbejdet med kunst de seneste 20 år, og har i tiden siden da lavet en masse abstrakte malerier og designs.

Den kunst og de designs jeg laver er alle skabt i en abstrakt og farverig kunstverden. Hvor der er fokus på flotte farver og en blanding af helt skarpe og flydende farveovergange.

Idéerne til min kunst finder jeg overalt hvor jeg bevæger mig hen. Det kan være forskelle i lyse og mørke toner, kontraster og flotte farvesammensætninger.

Når jeg skaber mine værker, så er det en proces der typisk forløber over 2-3 måneder hvor jeg bearbejder værket mange gange, ofte op til 10 gange, inden jeg er tilfreds med resultatet.

Fordele ved at købe kunstplakater hos mig

Køb mine små og store flotte kunst plakater online og få 30 dages fuld returret på alle kunstplakater, kunstprint og fotokunst plakater købt direkte hos mig.

Selvom du har været på besøg hos mig, og set flotte plakater med kunst inden du får det med hjem, så kan der være stor forskel på, hvilket indtryk det giver i forskellige rum på grund af farver på væggen, møbler og nips. 

Derfor har du mulighed for indenfor 30 dage at sende det retur og få dine penge tilbage.

Kunst plakater Odense København Århus

Jeg har atelier og galleri i Odense på Fyn, men jeg sender selvefølgeligt mine kunstplakater, fotoplakater og min fotokunst til København, Århus, Aalborg og Odense. Eller den by du bor i.

Farverige kunstplakater

Flotte plakater med kunst i stærke farver er særligt velegnede hvis du har en indretning der er præget af den skandinaviske lyse stil med neutrale sorte, brune og grå møbler.

En moderne farverig kunstplakat giver en god kontrast til en lys væg og neutrale farver. Den virker som et naturligt blikpunkt, og giver stuen stil, farver og liv.

Giv plakater med kunst som gave

Mangler du en gave til din kæreste, kone, mand, kollega, ven, veninde eller en anden speciel person du holder særligt meget af? Til en fødselsdag, bryllupsdag, jubilæumsgave, julegave eller bare fordi det er weekend.

Så er moderne farverige abstrakte kunstplakater et rigtigt godt valg. Fordi de med deres klassiske tidsløse design, blandet med de moderne farver, giver et unikt udtryk, der understøtter møbler, boligtekstiler og farverne på væggene. 

Det skaber en ro i indretningen, uden at gå på kompromis med glæde og farver.

Kunst plakater som firmakunst

Er du selvstændig læge, tandlæge massør, psykolog, psykiater, fitnessinstruktør,frisør hvor du arbejder med mennesker? Og ejer du din egen lægepraksis, tandlægeklinik, terapiklinik, psykologklinik, massageklinik, fodklinik, træningscenter eller frisørsalon?

Så kan det være en god idé at dekorere kontor, venteværelse og behandlingsrum med mine kunstplakater med moderne abstrakt kunst. De har moderne homogene farverige motiver der er behageligt at se på, og udstråler en stor ro. Så plakaterne er ideelle til omgiver der kræver ro og fordybning.

Og plakater med kunst fås i mange forskellige størrelser – helt op til 100×200 cm, hvis du skulle have brug for det.

Kontakt mig for at høre mere om mine kunstplakater.

Moderne plakater med kunst

Moderne plakater med kunst er et godt valg, når du skal dekorere væggene i stuen og hjemmets andre rum.