Logo - Art by Lønfeldt
Webshop
0
0,00 kr. 0 enheder

Ingen varer i kurven.

Kunstner Michael Lønfeldt skaber farverige kunstværker i et abstrakt univers

Dansk kunstner Michael Lønfeldt
Dansk billedkunstner Michael Lønfeldt

Michael Lønfeldt

Kunster
Jeg er dansk kunstner, og hedder Michael Lønfeldt.

Jeg elsker abstrakt kunst, abstrakt design og abstrakte malerier, hvor der bliver leget med kraftige farver, store kontraster og forskellige materialer.

Hvem er Michael Lønfeldt?

Jeg er kunstner der laver farverig abstrakt kunst, primært malerier, lærredstryk og kunstplakater.

Det er vigtigt for mig, at det færdige maleri pirrer til nysgerrigheden. Og inspirerer betragteren, så vedkommende igen og igen finder nye detaljer i kunstværkerne.

I mine unikke værker er der utallige små detaljer. Som det tager lang tid at lave – det er ikke sjældent jeg arbejder på motiverne i 2-3 måneder. Hvor jeg har bearbejdet dem 10-15 gange, inden processen er færdig.

Som kunstmaler kan jeg ikke lade være med at se motiver overalt, hvor jeg bevæger mig rundt. Idéerne til motiverne får jeg ofte på rejser og ture på gåben, i bil eller på cykel.

Meget tit starter det med, at jeg ser et interessant scenarie i naturen. Det kan være et bymiljø, et landskab eller noget helt tredje der tiltrækker min opmærksomhed. Fordi der er spændende linjer eller interessante farvekombinationer, der kan være et godt udgangspunkt for et flot maleri.

Mange danske kunstnere anvender notitsbøger til deres motiver.

Jeg foretrækker at bruge et kamera eller mobilen til at fastholde interessante øjeblikke. Det er en god hjælp, hvis det kniber med at huske linjer og farver.

En af de vigtigste ting for mig er, at jeg konstant udvikler mig som billedkunstner.

Derfor laver jeg hele tiden øvelser. Det skal gøre mig bedre til at male og tegne, bruge farverne og lave motiverne. Og med hensyn til den tekniske kunnen, så bliver der øvet og eksperimenteret med alle mulige forskellige farver, redskaber og materialer.

Det er også derfor der er en stor variation i farver, motiver og udtryk, i de abstrakte kunst malerier jeg laver.

Men det er dog stadigvæk muligt at se min signatur, i form af måden jeg bruger maling, materialer og redskaber på.

Ved kunst køb hos mig kan du være sikker på, at du får et gennemarbejdet kunstværk. Hvor motiv, farver, linjer og struktur tilsammen giver et fuldstændigt unikt originalt abstrakt maleri.

Det kan du bruge som en del af din helt egen unikke indretning af dit hjem.
Moderne lærredstryk af maleri i flotte røde, pink og grønne farver Passion I 70x140 cm

Historien bag min tid som kunstmaler

Min interesse for at male som kunstner starter i 2005, hvor det oprindeligt bliver brugt til at slappe af fra dagligdagens stress.

De farverige abstrakte motiver får hurtigt stor positiv opmærksomhed fra interesserede kunder. Samtidig får jeg kontakt til et firma, der sælger malerier til møbelforretninger, og de spørger om jeg er interesseret i at male reproduktioner for dem.

Det takker jeg ja til, og jeg har siden starten malet rigtigt mange reproduktioner, der primært er solgt i danske forretninger.

I 2012 slutter jeg, da jeg bliver træt af at lave de samme motiver igen og igen med kun 15 minutter til hvert maleri, og jeg starter i stedet på at male mine egne motiver.

Det er der en meget større tilfredshed i for mig selv som kunstner. Det resulterer i bedre værker, der først bliver frigivet når jeg mener de er helt klar.

Det er gået stærkt, siden jeg i 2012 er startet som kunstner med fokus på egne kunstværker.

Jeg har fået stadig mere travlt med at male, udstille, indrette og mange andre kunstrelaterede aktiviteter.

I 2016 begynder jeg at lave grafisk kunst. Grundlaget er udsnit af mine malerier der bliver forstørret op. Og viderebehandlet i Photoshop indtil farver, linjer og elementer er som jeg ønsker det. De grafiske værker bliver produceret som lærredstryk i begrænset oplag.

I 2018 begynder jeg regelmæssigt at få henvendelser fra virksomheder, som gerne vil bruge mine malerier i deres produkter. Jeg starter derfor med at lave designs – altid med udgangspunkt i min kunst. Og de bliver pt anvendt i bl.a. snowboards, armbåndsure, kvinde mode og hometex produkter.
Et moderne canvas billede er flot kunst på lærred - Alleviate II 70x140 cm

De materialer jeg bruger

Jeg anvender mange forskellige materialer, når jeg maler. Kendetegnende for dem alle er, at de er i en meget høj kunstnerkvalitet. De sikrer at de kunstværker jeg laver holder mange år ud i fremtiden. Og stadigvæk ser godt ud om 50 eller 100 år.

Med hensyn til maling bruger jeg kun akryl. Det er det sjoveste at arbejde med, da tørretiden er begrænset, og der derfor skal arbejdes hurtigt – især de dage hvor jeg står udenfor, hvor det er varmt og solen skinner.

Jeg anvender kun kunstnerfarver i 1. kvalitet til malerierne. Og de kommer fra de store kendte producenter bl.a. Golden Acrylics, Liquitex og Winson & Newton.

Andre former for akrylmaling som væg- og loftmaling bruger jeg ikke, da kvaliteten er for dårlig. Fordi pigmentindholdet er for lavt og indholdet af fyldstof for højt, så er farveintensiteten lavere, lysægtheden er dårlig, de kan ikke mixes med hinanden og de holder ikke højden ved tykke farvelag.

Med hensyn til medierne som bliver tilsat malingen, så bruger jeg kun dem der er lavet specielt til frembringelse af malerier. De kommer alle fra den anerkendte producent af kunstnermaterialer Golden Acrylics.

Lærrederne får jeg fra en af de førende producenter i Italien. De er lavet i et mix af bomuld og hør. Det giver et perfekt fundament med stor styrke og fleksibilitet.

De lærreder jeg bruger har en kraftig kvalitet med en vægt på over 400 g/m2, som er fremstillet specielt til produktion af store malerier, hvor der bliver anvendt meget maling. Det giver tunge malerier, og derfor skal der et stabilt lærred til, for at der ikke kommer revner eller lærredet bliver løst.

Blindrammerne er produceret af knastfrit europæisk nåletræ, der er limet i 20-40 cm korte stave, som er fingersamlet. Resultatet er en bomstærk ramme, der ikke bliver skæv eller falder sammen. Og så er træet FSC certificeret.

Jeg køber lærredet hjem i store ruller, og skærer det selv ud i de rigtige mål. Blindrammerne køber jeg også hjem enkeltvis, og samler i rammer, inden at lærredet bliver sat på. Det gør jeg selv fordi jeg har mere end 20 års erfaring med det. Og så giver det en større fleksibilitet, da jeg kan lave kunstværkerne i lige netop de størrelser jeg ønsker.
Michael Lønfeldt anvender udelukkende kvalitetsmaterialer

Udstillinger

Jeg laver gerne udstillinger med mine malerier hos kunstforeninger samt offentlige og private virksomheder og organisationer.

Og det må meget gerne være lidt utraditionelle steder. Hvor man normalt ikke forventer, at støde ind i udstillinger med malerier. Som f.eks på en boreplatform, i et supermarked, ved en ejendomshandler, på en benzintank og mange andre steder.

Det koster ikke noget, for den der udstiller. Men jeg forventer så også at I køber for minimum 5.000 dkk af malerierne, så jeg kan få dækket de udgifter jeg har i forbindelse med udstillingen.

Vilkår for udstillinger

OBS – det koster ikke noget for udstiller !

Køb af malerier for 5.000 dkk

Udstillingsperioden kan aftales efter hvad du ønsker, dog max. 3 måneder

Antallet af malerier (og størrelser) kan aftales efter hvad du ønsker

Jeg sørger for transport til og fra udstillingsstedet

Jeg hjælper gerne til med ophængning af billederne

Alle malerier er klar til ophængning – de er monteret med beslag og tråd

Jeg laver gerne udstillinger med mine malerier hos kunstforeninger samt offentlige og private virksomheder og organisationer.

Og det må meget gerne være lidt utraditionelle steder. Hvor man normalt ikke forventer, at støde ind i udstillinger med malerier. Som f.eks på en boreplatform, i et supermarked, ved en ejendomshandler, på en benzintank og mange andre steder.

Det koster ikke noget, for den der udstiller. Men jeg forventer så også at I køber for minimum 5.000 dkk af malerierne, så jeg kan få dækket de udgifter jeg har i forbindelse med udstillingen.
Udstillinger af kunstner Michael Lønfeldt - Art by Lønfeldt

Har du brug for hjælp til udstillinger?

Er du helt grøn på området, men vil gerne have en udstilling med malerier der hvor du arbejder. Så hjælper jeg dig gerne med at få det organiseret og afholdt.

Det første der skal sættes i værk er en forespørgsel hos ledelsen om lov til at afholde en kunstudstilling. Hvis du selv ejer virksomheden, så er det hurtigt overstået.

Ellers sætter jeg gerne en skrivelse sammen.

Med baggrunden for hvorfor en udstilling med malerier er en god idé. Hvad det er det kan tilføre arbejdspladsen. Samt praktiske informationer omkring selve afholdelsen, hvor der bliver udstillet, hvornår og hvor længe.

Næste skridt er en overvejelsen omkring, hvor på din arbejdsplads der er plads til udstillinger.

Det eneste der er brug for er vægplads.

Men jeg anbefaler altid, at det sker i områder, hvor der er en stor trafik af medarbejdere, kunder og leverandører. Så din udstilling med malerier bliver set af mange, og kan danne grundlag for en god snak.

Derefter finder vi sammen ud af, hvor mange malerier samt hvilke størrelser du har brug for til din udstilling.

Alt efter smag, farver på vægge, tekstiler og møbler, så kan der være forskelle på om det er optimalt med små eller store billeder, og hvilke farver der passer ind.

Når din udstilling med malerier skal afholdes, så kommer jeg med malerierne. Jeg hjælper gerne med at få hængt dem op.

Det er altid en god idé at lave en oversigt over de malerier der bliver vist. Og sende den til samtlige medarbejdere på arbejdspladsen.

Hvis det er relevant laver jeg også gerne en lille præsentation af malerierne og min kunst.

Et godt tip der giver lidt ekstra aktivitet er at lave en konkurrence, hvor der stemmes om det flotteste maleri.

Når din udstilling med malerier er overstået, så henter jeg malerierne igen.

Kunstkatalog med malerier

For at give et overblik over nogle af de vigtigste kunstværker, der viser udviklingen i motiver og farver, og viser en retning for hvor jeg bevæger mig hen rent kunstnerisk.

Så har jeg her lavet et kunstkatalog der strækker sig over tidsperioden 2013-2020.

Her kan du se hvordan jeg har udviklet mig kunstnerisk med hensyn til valg af farver og motiver, samt hvordan mine maleteknikker har udviklet sig henover tiden.

Via linket der er er mulighed for at åbne kunstkataloget direkte, eller downloade det så kan det gemmes til senere brug.
Download
cartmenu-circlearrow-down-circle