Kunstner

Hvem laver malerierne?

Michael Lønfeldt

Michael Lønfeldt the artist- Art by Lønfeldt

Jeg er dansk kunstner, og hedder Michael Lønfeldt.

Jeg elsker abstrakt kunst, abstrakt design og abstrakte malerier, hvor der bliver leget med kraftige farver, store kontraster og forskellige materialer.

Jeg finder abstrakt kunst så interessant, fordi det gør mig nysgerrig på hvad det forestiller, og hvilke tanker der ligger bag.

Og så giver det mig idéer til at tænke ud af boksen og finde gode løsninger i mange situationer.

Eksklusivt
Unikt
Originalt
Kunst

Hvem er jeg?

Jeg er kunstner der laver farverig abstrakt kunst, primært malerier, lærredstryk og kunstplakater.

Det er vigtigt for mig, at det færdige maleri pirrer til nysgerigheden. Og inspirerer betragteren, så vedkommende igen og igen finder nye detaljer i kunstværkerne.

I mine unikke værker er der utallige små detaljer. Som det tager lang tid at lave – det er ikke sjældent jeg arbejder på motiverne i 2-3 måneder. Hvor jeg har bearbejdet dem 10-15 gange, inden processen er færdig.

Som kunstmaler kan jeg ikke lade være med at se motiver overalt, hvor jeg bevæger mig rundt. Idéerne til motiverne får jeg ofte på rejser og ture på gåben, i bil eller på cykel.

Meget tit stater det med, at jeg ser et interessant scenarie i naturen. Det kan være et bymiljø, et landskab eller noget helt tredje der tiltrækker min opmærksomhed. Fordi der er spændende linjer eller interessante farvekombinationer, der kan være et godt udgangspunkt for et flot maleri.

Mange danske kunstnere anvender notitsbøger til deres motiver.

Jeg foretrækker at bruge et kamera eller mobilen til at fastholde interessante øjeblikke. Det er en god hjælp, hvis det kniber med at huske linjer og farver.

Michael Lønfeldt laver farverige abstrakte malerier

En af de vigtigste ting for mig er, at jeg konstant udvikler mig som billedkunstner.

Derfor laver jeg hele tiden øvelser. Det skal gøre mig bedre til at male og tegne, bruge farverne og lave motiverne. Og med hensyn til den tekniske kunnen, så bliver der øvet og eksperimenteret med alle mulige forskellige farver, redskaber og materialer.

Det er også derfor der er en stor variation i farver, motiver og udtryk, i de abstrakte kunst malerier jeg laver.

Men det er dog stadigvæk muligt at se min signatur, i form af måden jeg bruger maling, materialer og redskaber på.

Michael Lønfeldt laver malerier med utallige detaljer

Ved kunst køb hos mig kan du være sikker på, at du får et gennemarbejdet kunstværk. Hvor motiv, farver, linjer og struktur tilsammen giver et fuldstændigt unikt originalt abstrakt maleri.

Det kan du bruge som en del af din helt egen unikke indretning af dit hjem.

Historien bag min tid som kunstmaler

Min interesse for at male som kunstner starter i 2005, hvor det oprindeligt bliver brugt til at slappe af fra dagligdagens stress.

De farverige abstrakte motiver får hurtigt stor positiv opmærksomhed fra interesserede kunder. Samtidig får jeg kontakt til et firma, der sælger malerier til møbelforretninger, og de spørger om jeg er interesseret i at male reproduktioner for dem.

Det takker jeg ja til, og jeg har siden starten malet rigtigt mange reproduktioner, der primært er solgt i danske forretninger.

Kunstner Michael Lønfeldt laver abstrakte malerier

I 2012 slutter jeg, da jeg bliver træt af at lave de samme motiver igen og igen med kun 15 minutter til hvert maleri, og jeg starter i stedet på at male mine egne motiver.

Det er der en meget større tilfredshed i for mig selv som kunstner. Det resulterer i bedre værker, der først bliver frigivet når jeg mener de er helt klar.

Michael Lønfeldt bruger kun materialer i en høj kunstnerkvalitet

Det er gået stærkt, siden jeg i 2012 er startet som kunstner med fokus på egne kunstværker.

Jeg har fået stadig mere travlt med at male, udstille, indrette og mange andre kunstrelaterede aktiviteter.

I 2016 begynder jeg at lave grafisk kunst. Grundlaget er udsnit af mine malerier der bliver forstørret op. Og viderebehandlet i Photoshop indtil farver, linjer og elementer er som jeg ønsker det. De grafiske værker bliver produceret som lærredstryk i begrænset oplag.

I 2018 begynder jeg regelmæssigt at få henvendelser fra virksomheder, som gerne vil bruge mine malerier i deres produkter. Jeg starter derfor med at lave designs – altid med udgangspunkt i min kunst. Og de bliver pt anvendt i bl.a. snowboards, armbåndsure, kvinde mode og hometex produkter.

Mit atelier og galleri

For øjeblikket står jeg primært hjemme og maler. Det er derfor lidt trangt med pladsen, og det kan være en udfordring at få koordineret opgaverne.

Michael Lønfeldt atelier klar til nye malerier

Når jeg har større indretningsopgaver med mange og store malerier, typisk fra 150×200 cm og op. Så har jeg et atelier på 50 m2, hvor jeg lejer mig ind periodevis.

Jeg har dog endnu ikke fundet et permanent atelier der lever fuldstændig op til de krav jeg har. Men jeg kigger løbende, og håber snart at finde et passende lokale.

Jeg udstiller typisk 6-10 gang årligt hos forskellige virksomheder, organisationer, offentlige institutioner og kunstforeninger. Men jeg har ikke et fysisk galleri, hvor jeg permanent viser malerierne frem. Du kan altid se alle malerier, der er til salg, i min webshop.

Du er selvfølgeligt velkommen til at kontakte mig, for at se de malerier der interessere dig. Vi kan aftale du kigger forbi her hos mig, ellers starter jeg gerne bilen og køre til dig.

De materialer jeg bruger

Jeg anvender mange forskellige materialer, når jeg maler. Kendetegnende for dem alle er, at de er i en meget høj kunstnerkvalitet. De sikrer at de kunstværker jeg laver holder mange år ud i fremtiden. Og stadigvæk ser godt ud om 50 eller 100 år.

Med hensyn til maling bruger jeg kun akryl. Det er det sjoveste at arbejde med, da tørretiden er begrænset, og der derfor skal arbejdes hurtigt – især de dage hvor jeg står udenfor, hvor det er varmt og solen skinner.

Michael Lønfeldt anvender udelukkende kvalitetsmaterialer

Jeg anvender kun kunstnerfarver i 1. kvalitet til malerierne. Og de kommer fra de store kendte producenter bl.a. Golden Acrylics, Liquitex og Winson & Newton.

Andre former for akrylmaling som væg- og loftmaling bruger jeg ikke, da kvaliteten er for dårlig. Fordi pigmentindholdet er for lavt og indholdet af fyldstof for højt, så er farveintensiteten lavere, lysægtheden er dårlig, de kan ikke mixes med hinanden og de holder ikke højden ved tykke farvelag.

Med hensyn til medierne som bliver tilsat malingen, så bruger jeg kun dem der er lavet specielt til frembringelse af malerier. De kommer alle fra den anerkendte producent af kunstnermaterialer Golden Acrylics.

Lærrederne får jeg fra en af de førende producenter i Italien. De er lavet i et mix af bomuld og hør. Det giver et perfekt fundament med stor styrke og fleksibilitet.

De lærreder jeg bruger har en kraftig kvalitet med en vægt på over 400 g/m2, som er fremstillet specielt til produktion af store malerier, hvor der bliver anvendt meget maling. Det giver tunge malerier, og derfor skal der et stabilt lærred til, for at der ikke kommer revner eller lærredet bliver løst.

Blindrammerne er produceret af knastfrit europæisk fyrtræ, der er limet i 20-40 cm korte stave, som er fingersamlet. Resultatet er en bomstærk ramme, der ikke bliver skæv eller falder sammen. Og så er træet FSC certificeret.

Jeg køber lærredet hjem i store ruller, og skærer det selv ud i de rigtige mål. Blindrammerne køber jeg også hjem enkeltvis, og samler i rammer, inden at lærredet bliver sat på. Det gør jeg selv fordi jeg har mere end 20 års erfaring med det. Og så giver det en større fleksibilitet, da jeg kan lave kunstværkerne i lige netop de størrelser jeg ønsker.