8 grunde til hvorfor du skal købe originale malerier

8 grunde til du skal købe originale malerier

 – Står du og mangler den perfekte gave ?

 – Er du lige flyttet i nyt hus eller ny lejlighed ?

 – Har du fået ny sofa, ny reol, nye puder, nye tæpper, ny vase eller ny lampe ?

 – Har du lige malet om eller frisket malingen op i et eller flere af dine rum ?

 – Trænger dit hjem til lidt farver og personlighed ?

Hvad enten du har brug for en personlig gave, der viser hvor meget du holder af modtageren. Du har fået shinet boligen op med nye møbler eller ny maling, eller du lige har åbnet døren til dit nye hjem. Så er der masser af gode grunde til at få lidt farver og personlighed ind i hjemmet.

Det kan du få ved at købe originale moderne malerier.

Her taler jeg ikke om de reproducerede malerier du kan købe i bl.a. supermarkeder, møbelkæder, boligtekstilkæder og insenkramkæder. Reproduktionerne er masseproduceret på samlebånd. De kan være lavet med materialer der ikke holder så længe. Og mangler dybde og detaljer, da der ikke er blevet brugt lang tid i produktionen.

Jeg taler om ægte unikke originale malerier der er unikaer. Hvor der er anvendt gode materialer og hvor kunstneren har lagt lang tid, mange kræfter, hjerteblod, sved og tåre i det færdige værk.

Så er her 8 grunde til hvorfor du skal købe originale malerier:

Originale malerier er unikke

Alle originale malerier der er købt af en kunstner er unikaer. Der findes kun ét eksemplar. Og hvis du køber det så er det dit.

Du risikerer derfor ikke at besøge venner og familie, og så møde det samme flotte maleri på deres væg.

Store malerier i flotte farver - Brilliance I

Abstrakte malerier gør din indretning perfekt

Uanset om du har indrettet dit hjem med møbler og tekstiler i mange eller få farver. Uanset om du anvender kraftige eller dæmpede farver. Så giver moderne malerier lige det sidste pift, der gør indretningen helt perfekt.

Lige meget hvad formålet er, så ændrer et flot maleri indtrykket i rummet. Du kan vælge at komplementere et abstrakt maleri med interiørets farver og linjer. Eller du kan bruge farver og linjer med stor kontrast til interiøret.

Stort abstrakt maleri i stærke farver - Elevation I

Når du indretter med malerier skal du også tænke på:

 – Farve- og farvetonebalancen i rummet
 – Indretningsstilen
 – Møblernes placering
 – Vægplads til rådighed
 – Antallet af malerier
 – Lysindfald fra vinduerne

Der er mange muligheder for, hvordan du anvender moderne malerier i din indretning. Takket være mange forskellige størrelser. Lige fra helt små 6×8 cm lærreder og op til meget store 200×300 cm farverige malerier.

Der er uendeligt mange farvekombinationer og motiver. Hvis du ikke kan finde noget der passer lige nøjagtigt ind, som du forestiller dig. Så kan du altid bestille et værk hos en kunstner efter dine egne ønsker.

Hvordan finder du det maleri der passer perfekt over sofaen

Når du leder efter malerier til væggene i hjemmet, så kan det være udfordrende at skulle finde det helt perfekte match til det sted maleriet skal hænge.

Der er en del forskellige faktorer du bør tage hensyn til, inden du beslutter dig for køb af et maleri.

I den her checkliste har jeg samlet de overvejelser du skal igennem. Det drejer sig om det skal være unikt eller kopikunst, hvor længe du forventer at beholde værket, hvordan farver og motiv skal se ud, hvilken størrelse der er optimal samt hvad dit budget er.

Flotte malerier fortæller hvem du er

Den kunst du har hængende på dine vægge, siger en masse om hvem du er som person.

Stemningen i maleriet, størrelsen, motivet og farverne udtrykker hvad det er du tror på. Og fortæller om dine overbevisninger, dine livsfilosofier, og dine håb for fremtiden.

Store abstrakte malerier i flotte farver - Dedication I

Samtidig viser det de emner du interesserer dig for. Maleriet kan selvfølgeligt være rent abstrakt. Men der kan også være streger der leder fantasien ind på kæledyr du ejer, naturen og steder du har rejst. Eller mad, dans, jagt og sport. Eller teater, film og bøger. For bare at nævne nogle af mulighederne.

Farverige malerier gør livet lidt sjovere

Når du kigger på et flot abstrakt maleri med mange farver, store kontraster og masser af detaljer. Så påvirker det dig i situationen, alt efter hvad du ser i motivet. Det vækker følelser, inspirer, motiverer og pirrer til din nysgerrighed.

Når nysgerrigheden først er vakt og fantasien er begyndt at arbejde, så kan du:

blive begejstret
blive glad
blive afslappet
blive kreativ
blive motiveret
få nye idéer
se nye perspektiver
genstarte dagen med ny energi

maleri til din stue - Elevation II

Det giver dig med andre ord en lille pause i den travle hverdag, hvor du kan reflekterer lidt over tingene.

Et abstrakt maleri er også et godt udgangspunkt for en samtale. Alle ser noget forskelligt i motivet. Det er spændende at høre, hvad andre har af indtryk, og hvordan de fortolker farver, figurer og linjer.

Og hvis der er tale om udfordrende kunst, så kan du også blive provokeret og vred. Eller måske tænke nærmere over hvordan kunstneren er kommet på den idé, og hvad der ligger bag kunstværket.

Originale malerier kan være en god investering

Du spotter en ny, ukendt eller etableret kunstner. Du syntes han/hun laver spændende kunst, som du gerne vil have hængende i dit hjem.

Kan du se at kunstneren udvikler sig kunstnerisk hele tiden og priserne stiger ? Så kan det være en godt investering, hvis du på et senere tidspunkt ønsker at sælge værkerne igen.

Hos en ny eller helt ukendt kunstner er priserne som regel ret lave og du kan gøre en god handel. Ofte koster det ikke mere, end hvad du betaler for en reproduktion i en møbelforretning.

Stort maleri til stuen

Hvordan finder du de rigtige talenter med flotte moderne malerier, der er til at betale sig fra ? Det er ikke altid lige let hvis der er tale om en helt ny eller ukendt kunstner. Hun/han er måske endnu ikke er begyndt at udstille eller har fået en hjemmeside.

Et godt sted at starte din søgning er på Facebook. Eller på en af de hjemmesider der tilbyder kunstnere, de gratis kan lægge deres værker op, som f.eks. myartspace.

Når du har fundet en interessant kunstner. Så brug lidt tid på at finde informationer om han/hun og de kunstværker vedkommende har lavet. Og så er der altid spændende, hvad historien bag personen og det kunstneriske virke er. Google er altid et godt sted at starte, og ellers kan du jo altid snakke med eller besøge kunstneren.

Lige en ting til: Køb aldrig kunst du ikke selv kan lide. Der er ingen grund til hver dag, at se på noget du bliver i dårligt humør af.

Abstrakte malerier er enestående kunst

Abstrakte malerier er enestående kunst, jeg er passioneret fan. Og benytter selv enhver lejlighed til at studere andre abstrakte kunstnere for at blive klogere på teknikker og budskaber.

Den abstrakte kunst kan nogen som ingen andre kunstformer formår. Den sætter gang i fantasien og vækker nysgerrigheden, fordi der ofte ikke er et entydigt svar på, hvad værket forestiller og hvilket budskab kunstneren vil formidle.

Læs om historien bag, kendte kunstnere indenfor genren samt hvad det er for kunstnere jeg henter inspiration fra.

Køb af originale malerier støtter kunsten og kunstneren

En kunstner har lagt utallige timer, sit hjerteblod, sin kreativitet og sin sjæl i det færdige værk. Hvis du køber originale malerier så støtter du kunstneren. Og sikre at hun/han kan fortsætte med at lave god kunst fremover. Og kan forbedre sig så fremtidige malerier bliver endnu bedre.

En anden god ting er at du kan kommunikere med kunstneren om værkerne.

Store akrylmalerier

Hvis du køber reproduktioner. Så støtter du kun kapitalkæderne, og de fabrikker der fremstiller dem.

Se her for yderligere information om, hvorfor du skal købe malerier direkte hos kunstneren:

Moderne malerier er godt håndarbejde der holder hele livet

En kunstner gør meget ud af at designe motivet, og beslutte hvilke farver der er de rigtige til værket. Og så arbejde sig frem mod det perfekte maleri. Det tager tid, meget tid. Men det færdige værk indeholder så også flotte farvenuancer, utallige små detaljer og stor dybde.

Abstrakt kunst maleri

Kunstnere, der laver unikke originale moderne malerier, har en stor stolthed omkring deres værker. De vil gerne kunne hænge på vægge i mange år fremover og blive husket af eftertiden. Derfor anvender de lærred, maling og medier i en god kunstnerkvalitet. Og sørger for at slutte af med en lakering på toppen, så holdbarheden er sikret i mange år ud i fremtiden.

For ens efterkommere er et maleri et godt minde at have, om den person man har mistet. Det fortæller noget om hvem vedkommende var.

Flotte malerier er perfekte gaver med et personligt præg

Originale malerier givet som gaver er personlige gaver, der viser du selv har gjort dig tanker omkring hvem modtageren er og hvad han/hun betyder for dig.

Malerierne kan være fra en kunstner som modtageren er interesseret i, de kan være et symbol på noget man har oplevet sammen, eller de kan med hensyn til farver og design passe godt ind i indretningen.

Og så gør det jo heller ikke noget, at det er en gave som modtageren kan bruge i mange år da den er tidløs, og derfor ikke behøver blive skiftet ud med ændringer i moden. Samtidig vækker det gode minder hos modtageren igen og igen.

Maleri til salg flot motiv - Altitude II

Moderne malerier der er givet som gave, kan vise sig at blive guld værdi på et senere tidspunkt, hvis kunstnerens værdi og priser stiger fremover.

Her har jeg fortalt om mine 8 grunde til hvorfor du skal købe originale malerier -jeg håber du har haft fornøjelse af artiklen.

Se de malerier jeg laver

Jeg laver farverige abstrakte malerier, som giver liv og farver på væggene i dit hjem.

Alle malerier er unikke. Og der bliver kun anvendt de bedste materialer - topkvalitet maling, kraftigt lærred fra Italien og europæisk stavlimet fyrtræ til blindrammen.

Her kan du se flere fotos af malerierne, og læse om hvad der er baggrunden for motivet, samt hvordan maleriet er fremstillet.